Letos bo Koper obiskalo 77.000 turistov s potniških ladij

Čeprav je sprva kazalo, da bo Koper letos gostil 65-krat potniške ladje, se je njihovo število z naknadno najavo prihodov ladijske družbe Viking Cruises povečalo na 70. Koper bo tako letos obiskalo približno 77.000 turistov s potniških ladij in pripadajočih članov posadke, so sporočili iz koprske občine.

Koper bo tako letos obiskalo približno 77.000 turistov s 
potniških ladij in pripadajočih članov posadke. Foto: Jaka Jeraša
Koper bo tako letos obiskalo približno 77.000 turistov s potniških ladij in pripadajočih članov posadke. Foto: Jaka Jeraša

KOPER > Svetovno znana ladijska korporacija Viking Cruises je na seznam svojih destinacij uvrstila tudi Koper. Tako bo ena od ladij omenjene družbe, ladja Viking Sea, ki so jo premierno splavili aprila letos, Koper prvič obiskala 22. avgusta, nato pa še 17. septembra, 3. in 29. oktobra ter 12. decembra.

Sicer pa družba Viking Cruises velja za svetovno priznano ladijsko korporacijo, namenjeno zahtevnejšim gostom, ki se odločajo bodisi za križarjenja po rekah (Viking River Cruises) bodisi po morju (Ocean Cruises). Slednji so znani prav po manjših ladjah višjega cenovnega razreda, ki svojim gostom na krovu nudijo storitve na najvišji ravni. Tako bo tudi ladja Viking Sea, ki letos v Koper prihaja prvič, vsakič pripeljala nekaj več kot 900 potnikov in pripadajoče člane posadke.

Naslednja potniška ladja Thomson Dream z nekaj več kot 1500 potniki bo v Koper priplula v nedeljo, 29. maja.

Spletno uredništvo


Najbolj brano