Legenda se vrača

Kultni lokal Snack bar v Žusterni, ki ga je novi najemnik Miran Vidovič pred meseci zaprl zaradi obnove, dobiva jasnejše obrise. Že čez kakšen mesec naj bi rokerskim navdušencem tam predstavili novo zgodbo v slogu znamenitega hard rock caffeja.

V lokalu, ki so ga odprli leta 1964, so prenovili vso strojno in elektroinštalacijsko opremo, nova sta kanalizacijski sistem in sanitarije, zunanja terasa pa bo imela talno ogrevanje. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
V lokalu, ki so ga odprli leta 1964, so prenovili vso strojno in elektroinštalacijsko opremo, nova sta kanalizacijski sistem in sanitarije, zunanja terasa pa bo imela talno ogrevanje. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

ŽUSTERNA > Svetleča kitara na pročelju, motor Harley Davidson nad točilnim pultom in podobni detajli obiskovalcev ne bodo pustili ravnodušnih, je prepričan Miran Vidovič, tudi sam roker po duši. Čeprav zapriseženi “snackbaristi” že nestrpno čakajo na otvoritev prenovljene stične točke glasbenih sladokuscev, pa se ta po Vidovičevih besedah še ne bo zgodila tako kmalu.

“Ne želim si, da bi se zaradi hitenja kaj zalomilo. To bi si zagotovo očital. Skoraj vsa dela sem zaupal domačim izvajalcem in dobaviteljem, ki so mi v veliko pomoč,” pravi Vidovič. V lokalu, ki so ga odprli leta 1964, so prenovili vso strojno in elektroinštalacijsko opremo, nova sta kanalizacijski sistem in sanitarije, zunanja terasa pa bo imela talno ogrevanje. “Skrbno izbiramo opremo. Velika novost bo posebno hišno ozvočenje, kar pomeni, da gostujočim glasbenikom ne bo več treba tovoriti dela svoje že tako težke opreme. S svojimi instrumenti se bodo zgolj priključili na naš sistem in začeli igrati,” še napoveduje Vidovič.

Obiskovalci lokalov v Žusterni lahko tam parkirajo brezplačno. Kdor namerava na plažo ali kam drugam, pa mora za parkirni prostor plačati šest evrov, kolikor stane enotna dnevna parkirnina.

Priložnost namerava dati vsem neuveljavljenim glasbenim bendom, ki bodo lahko enkrat na teden nastopili na odru. Sicer pa bo lokal vsaj trikrat tedensko utripal v ritmih žive glasbe, obljublja. Rokersko obarvana bo tudi ponudba - v njej bodo piva, prigrizke, piščančje jedi, palačinke in bruskete. Vidovič zagotavlja, da bo odprtje lokala prineslo tudi nove zaposlitve, saj načrtuje, da bo potreboval od deset do 15 dela vajenih ljudi.

Gostinec ima sicer v najemu kar pet koprskih lokalov. Pod njegovo okrilje sodijo še Speed pub v Areni Bonifika, Port v Žusterni ter Nimis in Banana caffe na tamkajšnjem kopališču, v katerih zaposluje 18 ljudi.

Pravi, da za zdaj ne razmišlja o najemu že dalj časa zaprtih trgovine Noč in Dan ter igralnega salona v Žusterni.

NH


Najbolj brano