Lastnica čivave s kazensko ovadbo zaradi tatvine živali

Sodelavci Obalnega društva proti mučenju živali so v nedeljo, da bi rešili čivavo, ki jo je lastnica pustila zaklenjeno v osebnem vozilu, razbili steklo na vratih avtomobila in iz njega vzeli psa. Policisti so lastnici psa sicer izrekli denarno globo, v društvu pa zdaj napovedujejo vložitev ovadbe zaradi mučenja živali.

Čivava tik po reševanju iz vročega avtomobila. Foto: Vir: Fb Obalno Zavetišče
Čivava tik po reševanju iz vročega avtomobila. Foto: Vir: Fb Obalno Zavetišče

KOPER > Policijo so v nedeljo dopoldne obvestili, da se v Kopru v osebnem avtomobilu, parkiranem na soncu, že več kot uro nahaja pes. Na kraju so ugotovili, da je nekdo razbil steklo na vratih avtomobila in iz notranjosti vzel psa pasme čivava ter ga odnesel stran, so v svojem poročilu zapisali v koprski policijski upravi.

Video reševanja si lahko ogledate na facebook profilu Obalnega zavetišča.

Lastnici psa so policisti izrekli globo po zakonu o zaščiti živali v višini 800 evrov, ženska pa je podala kazensko ovadbo zaradi tatvine živali.

Z Obalnega društva proti mučenju živali so sporočili, da so sami na opozorilo poslušalcev lokalne radijske postaje posredovali, pri tem pa priložili posnetek, iz katerega je razvidno, da moški, za katerega gre sklepati, da je aktivist društva, razbije steklo in iz vozila vzame psa.

"Zunaj je bilo 29 stopinj, v avtomobilu krepko čez 50! Malo pasje bitje je bilo v avtomobilu očitno že od prejšnjega večera. Res so štele zadnje minute," so ob tem zapisali v društvu. Kot so dodali, bi psička, če je ne bi sprehajalka svojega psa slučajno opazila na prvem sedežu avtomobila, zagotovo umrla.

Zoper lastnico, ki ji psičke ne nameravajo vrniti, bodo podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja mučenja živali.

Pred kratkim so jih kontaktirali še sodelavci lastnice čivave, ki so jim povedali, da so lastnico večkrat opozorili, da v vročini psa ne more puščati v avtomobilu, a je s temi dejanji vztrajno nadaljevala. “Kako je uboga psička sploh živa, je čudež. Vsak dan od 8. do 14. ure je bila že celo poletje zaprta v avtomobilu na parkirišču pred podjetjem v Luciji, kjer je lastnica psa v službi. Zagotovo je ta podatek pika na i naši odločitvi, da takemu mučitelju živali psičke ne moremo vrniti,” so še sporočili iz Obalnega društva proti mučenju živali.

STA, spletno uredništvo


Najbolj brano