Kupec za trikotnik niža ceno

Obsežno zazidljivo območje pri hotelu Delfin bo v kratkem, kot kaže, vendarle dobilo novega lastnika, čeprav včerajšnja dražba v Mariboru ni bila uspešna. Skrivnostni dražitelj, ki je vplačal varščino, se bo v prihodnjih dneh najbrž pogajal o ceni s stečajnim upraviteljem mariborskega podjetja Konstruktor Invest.

Bodo 25.807 kvadratnih metrov obsežen trikotnik pri hotelu Delfin v kratkem prodali za manj kot štiri milijone? Foto: Jaka Jeraša
Bodo 25.807 kvadratnih metrov obsežen trikotnik pri hotelu Delfin v kratkem prodali za manj kot štiri milijone? Foto: Jaka Jeraša

IZOLA > Kdo je bil dražitelj, ki je bodisi vplačal 256.500 evrov varščine ali pa izročil bančno garancijo v korist stečajnega dolžnika, nam stečajni upravitelj Konstruktor Investa Silvo Zorec ni želel navesti. Povedal je le, da gre za resnega kupca iz Slovenije, s katerim pa se niso mogli dogovoriti glede cene. Izklicna je znašala 5,13 milijona evrov, na dražbi jo je bilo mogoče nižati.

A kot nam je pojasnil Zorec, so jo bili pripravljeni znižati le na 4,32 milijona evrov oziroma na 167 evrov za kvadratni meter, “ker je to bila vrednost, za katero smo ocenili, da bi jo trg še prenesel”. Takšno ceno so tudi dorekli skupaj z Gorenjsko banko, ki je več kot 2,5 hektarja veliko zemljišče pred osmimi leti obremenila z dvema hipotekama v višini 9,7 milijona evrov.

Zorec napoveduje, da bo o nadaljnjih korakih razmislil že v kratkem. Izbira lahko med novo dražbo in zbiranjem ponudb, zavezujočim oziroma nezavezujočim (pri prvem bi sam določil najnižjo ceno, pri drugem pa bi ceno postavil interesent, vendar Zorc zemljišča ne bi prodal, če bi menil, da je cena prenizka). Ker za nakup zemljišča zdaj, očitno, obstaja interes, se bo najbrž odločil za novo dražbo.

MC


Najbolj brano