Kruh in mleko le še do konca leta

Kmetijsko gozdarska zadruga Krpan iz Cerknice bo konec leta zaprla trgovino v izolskih Livadah v Ulici IX. Korpusa 17, franšizno Mercatorjevo prodajalno torej. Zaprli bodo tudi bližnji gostinski lokal.

Livade bodo izgubile trgovino, ki jo je sprva vodil Mercator, zadnjih osem let pa  KGZ Krpan iz Cerknice  Foto: Mirjana Cerin
Livade bodo izgubile trgovino, ki jo je sprva vodil Mercator, zadnjih osem let pa KGZ Krpan iz Cerknice  Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Kot pojasnjujejo v Kmetijsko gozdarski zadrugi Krpan, so se za skrajni ukrep odločili, ker poslovalnica že nekaj let posluje z izgubo. “Zaprli jo bomo predvidoma 31. decembra,” napovedujejo. Neformalno je slišati, da je s 150 kvadratnimi metri prevelika. Njeno poslovanje pa se je med drugim poslabšalo s prihodom bližnjega diskonta tuje trgovske znamke.

Na vprašanje, ali nameravajo zapreti še katero izolsko oziroma istrsko poslovalnico, v zadrugi odgovarjajo, da jo imajo le še v Sv. Antonu, kjer pa poslujejo zelo dobro, zato tam ne načrtujejo sprememb. Na Primorskem imajo še tri enote: v Pivki živilsko in tehnično trgovino, v Košani zgolj živilsko in v Ilirski Bistrici agrocenter.

Večina njihovih živilskih trgovin je Mercatorjevih franšiz, čeprav se ukvarjajo tudi s prodajo tekstila, obutve, (bele) tehnike, akustike, pohištva ter celo z odkupom kmetijskih proizvodov, kot so mleko, živina, les. Imajo skoraj 200 zaposlenih. Kakšna bo usoda štirih, ki za zdaj še delajo v poslovalnici v Livadah in so jih prevzeli od Mercatorja, ni jasno.

Nasprotno pa Mercator v Istri ne namerava zapreti nobene trgovine. Vsaj tako so nam sporočili iz Mercatorjeve službe za odnose z javnostmi. Zemljišča v izolski industrijski coni z Ambasado Gavioli vred še niso prodali, čeprav o prodaji ne dvomijo. Ali diskoteko še kar oddajajo, pa ne pojasnjujejo, češ da ne razkrivajo pogodbenih razmerij.

MIRJANA CERIN


Najbolj brano