Kozlovičeva za županjo Kopra?

Koprsko upravno enoto poslej vodi vršilec dolžnosti Sead Muharemović. Dosedanja načelnica Lilijana Kozlovič je tudi uradno postala poslanka državnega zbora, funkciji pa sta nezdružljivi.

Lilijana Kozlovič Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Lilijana Kozlovič Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Na ministrstvu za notranje zadeve pojasnjujejo, da bo uradniški svet na prvi naslednji redni seji določil natečajno komisijo, takoj zatem pa bo lahko notranje ministrstvo objavilo javni natečaj za izbiro novega načelnika oziroma načelnice. To naj bi se zgodilo predvidoma sredi septembra.

Lilijana Kozlovič je koprsko upravno enoto vodila zadnjih devet let, na letošnjih državnozborskih volitvah pa je kandidirala za poslanko na listi SMC in dobila drugi najboljši rezultat na volitvah v vsej državi. Kandidirala je v okolici Kopra in dobila 41,37 odstotka glasov volilcev. Kozlovičeva je magistra pravnih znanosti in je v politiki novinka.

Neuradno je slišati, da bi ji Miro Cerar utegnil ponuditi kakšno ministrsko mesto, ugiba se tudi o tem, da bi morda na lokalnih volitvah kandidirala za županjo Kopra, saj bi lahko bila s podporo, ki jo je dobila na državnozborskih volitvah, resna konkurenca koprskemu županu Borisu Popoviču.

Kozlovičeva ničesar od tega ne želi komentirati in pravi, da je vse odvisno od tega, kako se bodo dogovorili na stranki. Ta bo lokalne odbore ustanovila še ta mesec. Nejc Brezovar, ki sekretarju stranke SMC pomaga pri lokalnih zadevah, ob tem pravi, da bo njihova stranka gotovo imela kandidate v večjih in pomembnejših slovenskih mestih, tudi v Kopru. O imenih pa ni želel špekulirati. V Kopru so zaokrožile tudi informacije, da bi kandidatka SMC utegnila biti koprska notarka Polka Bošković. TT


Najbolj brano