Košarica za Telemach

Telemachove bazne postaje za mobilno telefonijo v Ankaranu ne bo. Tako so odločili občinski svetniki in zavrnili prošnjo tega podjetja za mobilne komunikacije. Ugotovili so tudi, da ima kraj povsem dovolj ostalih anten.

Lokacija nad Ankaranom, kjer je bila predvidena nova antena. Foto: Vir: Google Maps
Lokacija nad Ankaranom, kjer je bila predvidena nova antena. Foto: Vir: Google Maps

ANKARAN > Telemach je predlagal, da bi anteno postavili med cerkev in šolo, visoka pa bi bila 27 metrov. To je razburilo občinske svetnike, ki so se spomnili, da imajo v kraju že nekaj takšnih anten in da še ene zagotovo ne potrebujejo.

Postavitvi 27-metrske postaje so ostro in soglasno nasprotovali, župana in strokovne službe občine pa pozvali, naj uporabijo vsa pravna sredstva za zaščito interesov lokalne skupnosti v morebitnih nadaljnjih postopkih. Občinski upravi so hkrati naložili, naj pridobi neodvisno strokovno mnenje o možnih negativnih vplivih delovanja novih in tudi obstoječih baznih postaj mobilne telefonije v naselju.

Občinski svet je skladno z zakonodajnimi določili še pooblastil župana Gregorja Strmčnika, da lahko v primeru, če z županom Mestne občine Koper Borisom Popovičem ne bi uspel skleniti sporazuma o dokončni delitvi še nerazdeljenega premoženja, uporabi vsa pravna sredstva za dosego poštene in zakonite razdelitve premoženja. Na področju urejanja prostora se Občina Ankaran srečuje tudi z nerazrešenimi vprašanji v razmerju do Republike Slovenije in nekaterih drugih gospodarskih subjektov, zato so svetniki župana prav tako pooblastili za uporabo vseh pravnih sredstev.

Doslej se je občinama uspelo dogovoriti o razdelitvi 900 parcel vrednih 122 milijonov evrov, je pojasnil župan Strmčnik, dogovoriti pa se morata še o razdelitvi 5,2 milijona evrov vrednih nepremičnin. “Če se ne bomo uspeli dogovoriti, bo moralo odločati sodišče,” dodaja Strmčnik. AP


Najbolj brano