Koprski prvošolci so dobili oljčno olje

Župan Mestne občine Koper Boris Popovič, podžupana Peter Bolčič in Alberto Scheriani ter nekateri občinski svetniki so skupaj z Oljarno Lisjak včeraj in danes z oljčnim oljem Oliver in Olivija obdarili prvošolce osnovnih šol Mestne občine Koper.

Župan Mestne občine Koper Boris Popovič, podžupana 
Peter Bolčič in Alberto Scheriani ter nekateri občinski svetniki 
so skupaj z Oljarno Lisjak včeraj in danes z oljčnim oljem 
Oliver in Olivija obdarili prvošolce osnovnih šol Mestne 
občine Koper. Foto: Matia Ščukovt
Župan Mestne občine Koper Boris Popovič, podžupana Peter Bolčič in Alberto Scheriani ter nekateri občinski svetniki so skupaj z Oljarno Lisjak včeraj in danes z oljčnim oljem Oliver in Olivija obdarili prvošolce osnovnih šol Mestne občine Koper. Foto: Matia Ščukovt

KOPER > Oljarna Lisjak je namreč letos zmagala na natečaju Županovo olje, na občini pa so se odločili, da podarijo posebne stekleničke oljčnega olja vsem prvošolcem koprskih osnovnih šol. Tako so včeraj in danes dopoldne po vseh osnovnih šolah Mestne občine Koper razdelili stekleničke ekstra deviškega oljčnega olja Olivija za deklice in stekleničke olja Oliver za dečke.

“V naši občini smo ponosni na naše podeželje in številne kakovostne pridelovalce. Tudi zato smo podprli akcijo obdarovanja koprskih prvošolcev z oljčnim oljem, saj si želimo, da bi bili vsi ponosni na območje, na katerem živimo,” je na srečanju s prvošolci Osnovne šole Antona Ukmarja povedal župan Mestne občine Koper Boris Popovič, medtem ko jim je Matej Lisjak iz Oljarne Lisjak med drugim pojasnil, da je uživanje oljčnega olja koristno za zdravje in razvoj.

Otroci so stekleničke z oljčnim oljem prejeli kot Miklavževo darilo, a njihovo delo še ni končano, saj bodo etikete stekleničk, ki so zasnovane kot pobarvanke, morali pobarvati, najlepše in najbolj domiselne izdelke pa bo Oljarna Lisjak tudi nagradila. Šola zmagovalca bo kot darilo prejela ogled Oljarne Lisjak, obdarili pa bodo tudi ostale, ki bodo izžrebani v nagradni igri.

Spletno uredništvo


Najbolj brano