Koprski pravni center išče dodaten pro bono kader

Pravni center za varstvo človekovih pravic Koper, ki že tretje leto izvaja brezplačno pravno pomoč za socialno ogrožene državljane Slovenije, išče dodaten pro bono kader.

Margerita Jurkovič, direktorica Pravnega centra za človekove 
pravice Koper Foto: Nataša Hlaj
Margerita Jurkovič, direktorica Pravnega centra za človekove pravice Koper Foto: Nataša Hlaj

KOPER > “Odločili smo se, da v prid uporabnikom obsega dela ne bomo zmanjšali, vendar potrebujemo dodaten kader, ki bo pravno pomoč izvajal pro bono, v skladu s svojimi zmožnosti in željami,” so sporočili iz pravnega centra.

Projekt brezplačne pravne pomoči poteka od ponedeljka do srede, in sicer v pisarni na naslovu Ulica ob velikih vratih 6, kjer je tudi sedež centra. Poleg osebnega svetovanja neprestano prejemajo klice iz vse države, saj so postali prepoznavni kot zavod brezplačne pravne pomoči na območju Slovenije.

Mesečno sprejmejo približno 50 primerov, največ družinskega, delovnega, izvršilnega in upravnega prava, vendar je uporabnikov s težavami na centru vsak dan več, zato jim primanjkuje kadrov. Obsega dela ne želijo zmanjšati, zato vabijo pravnike-prostovoljce, da iz svojega delovnega področja pravnikom centra priskočijo na pomoč pri reševanju pravnih težav uporabnikov.

Prijave potekajo preko elektronske pošte info@pravni-center.si, kamor naj kandidati pošljejo svoj življenjepis in kratko motivacijsko pismo. Za dodatne informacije lahko pokličejo na telefon 031/772-737. Rok prijave je 31. december 2015.

Spletno uredništvo


Najbolj brano