Koprski pedagoginji nagrada za izjemne dosežke

Ob svetovnem dnevu učiteljev, ki je bil v ponedeljek, je ministrstvo za izobraževanje podelilo enajst nagrad Republike Slovenije na področju šolstva za leto 2015. Med prejemniki nagrade za izjemne dosežke je tudi profesorica didaktike na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem Majda Cencič.

Majda Cencič (v sredini v modrem) s svojimi kolegi akademiki. Foto: Up Pef
Majda Cencič (v sredini v modrem) s svojimi kolegi akademiki. Foto: Up Pef

LJUBLJANA, KOPER > Majda Cencič je avtorica številnih visokošolskih učbenikov ter znanstvenih prispevkov in monografij, zlasti na področju razvoja didaktike, ocenjevanja znanja in evalvacije ter učiteljeve refleksije. Ukvarja se tudi z zgodovino slovenskega učiteljskega izobraževanja, ustvarjalnostjo v poučevanju in z vprašanjem etike. Kot predavateljica na tujih univerzah in gostujoča predavateljica na konferencah deluje v mednarodnem prostoru.

Njen izjemen dosežek je, da je “kot prva v slovenskem študijskem prostoru postavila temelje interdisciplinarnemu didaktično-metodičnemu programu Edukacijske vede, tvorno pa je sodelovala tudi pri programih Inkluzivna pedagogika ter Izobraževanje odraslih in razvoj kariere. Z izjemno ustvarjalnostjo, inovativnostjo, avtonomnostjo, kritičnostjo in znanstveno odličnostjo je pripravila drugačen, večdimenzionalen in kompleksen program doktorskega študija”, so zapisali v obrazložitvi.

Spletno uredništvo


Najbolj brano