Koprski SMC pretresajo množični odstopi članov

Koprski lokalni odbor SMC pretresajo odhodi več članov. Trenja znotraj lokalnega odbora je predsednik SMC in vlade Miro Cerar ob odprtju poslanskih pisarn v Kopru sicer označil kot normalna za mlado stranko. Prav z odprtjem poslanskih pisarn bo SMC dobila dodatno oporo za svoje delovanje, je ocenil.

Miro Cerar  Foto: Leo Caharija
Miro Cerar  Foto: Leo Caharija

KOPER > Koprsko SMC je v zadnjem času namreč zapustilo več članov, med njimi tudi strankin kandidat za koprskega župana Aleš Bržan.

V zvezi z Bržanom, ki je sprva izstopil iz stranke, kasneje pa vložil vlogo za ponovno članstvo, je ob robu odprtja svoje poslanske pisarne in pisarne poslanca Marka Ferluge spregovorila Lilijana Kozlovič. Pojasnila je, da je vprašanje Bržanovega članstva v pristojnosti izvršnega odbora SMC, nedavne izstope iz stranke pa je obžalovala. Članstvo koprskega SMC je sicer po njenih navedbah s prvotnih 146 padlo na 81 članov.

Kozlovičeva: Gre za porodne težave

"Mislim, da gre čisto za neke začetne, porodne težave," je ocenila Kozlovičeva in dejala, da je do čiščenja seznama članov prišlo, ker so ugotovili, da članarine niso bile plačane. Kozlovičeva ob tem težko ugiba, ali je šlo pri prvotnem včlanjevanju v SMC za osebne interese.

Predsednik vlade in SMC Miro Cerar pa je po odprtju poslanskih pisarn novinarjem pojasnil, da je bil s težavami znotraj lokalnega odbora seznanjen že prej.

Cerar: Razne turbulence so nekaj normalnega

"Mislim, da smo po teh začetnih težavah zdaj na pravi poti, seveda pa morate razumeti, da smo nova stranka, ki se na lokalnem nivoju šele vzpostavlja, zato so razne turbulence, tudi razni manjši konflikti nekaj normalnega," je pojasnil. Kot je dodal, te konflikte razrešujejo na demokratičen način ter v smeri vrednot in programa, ki ga zagovarjajo.

O vlogi svetnikov SMC v koprskem občinskem svetu pa je Kozlovičeva ponovila, da je njihov cilj povezovanje in da delujejo projektno: "Kar je dobrega, bomo podprli, o tistem, kar ni v redu, pa bomo absolutno povedali, da se s tem ne strinjamo."

Z današnjim odprtjem poslanskih pisarn je stranka po Cerarjevih besedah na lokalnem nivoju dobila še dodatno oporo za svoje delovanje. Ob tem je izrazil zadovoljstvo nad tem, da ima SMC med svojimi člani in simpatizerji tudi pripadnike italijanske narodne skupnosti, ki so se tudi udeležili današnjega dogodka in mu predstavili svoje težave. "SMC si bo vsekakor prizadevala za nadaljnje razreševanje teh vprašanj, da izboljšamo stanje v duhu ustave in zakonov tudi na teh področjih," je napovedal Cerar.

STA


Najbolj brano