Koprski Adria Cargo je na prodaj za 118.000 evrov

Adrio Cargo, znano koprsko pomorsko agencijo in špedicijo, bodo prodajali na dražbi, potem ko je njen lastnik Adriacommerce (ACK) pristal v stečaju. Izklicna cena za 100-odstotni delež Adria Carga je 118.000 evrov.

Tudi za prostore ACK bodo iskali nove lastnike. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Tudi za prostore ACK bodo iskali nove lastnike. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Poslovanje Adria Carga je v zadnjih letih šlo navzdol. Lani in predlani je posloval z izgubo. Lani je ta znašala 18.000 evrov, podjetje pa je imelo 330.000 evrov prihodkov. Ločitveni upnik v tem primeru je država oziroma finančna uprava zaradi carinskega dolga, ki si ga je nakopal ACK. Podjetje zdaj vodi Sergio Kozman, za pomorsko agencijo pa je po podatkih na spletni strani zadolžen Valter Stojilkovič. Dražba 100-odstotnega deleža v Adria Cargu bo 31. avgusta v prostorih ACK v Kopru na Pristaniški ulici 8, je sporočila stečajna upraviteljica ACK Monika Rozman.

A tudi za te prostore bodo iskali nove lastnike. Sodišče je prav včeraj potrdilo drugo dražbo. Tokrat bo izklicna cena za pisarniške prostore v dveh nadstropjih s pogledom na morje 1,3 milijona evrov, datum dražbe pa še ni znan. Prva dražba junija ni bila uspešna, takrat je bila izklicna cena 1,6 milijona evrov. Ločitveni upnik na teh nepremičninah je Banka Koper.

KG


Najbolj brano