Koprska občina na dražbi prodala osem nepremičnin

Mestna občina Koper je na prvi letošnji dražbi nepremičnin uspela prodati skupno osem nepremičnin, za katere je iztržila približno 510.000 evrov. Največ je občina iztržila s prodajo gradbene parcele na območju Srmina, ki jo je kupilo podjetje Gaber za 253.000 evrov. Za nekdanjo stavbo koprske policijske uprave tudi tokrat ni bilo zanimanja.

Skupno je občina na tokratno dražbo uvrstila 54 nepremičnin. Foto: Leo Caharija
Skupno je občina na tokratno dražbo uvrstila 54 nepremičnin. Foto: Leo Caharija

KOPER > Skupno je občina na tokratno dražbo uvrstila 54 nepremičnin, katerih skupna izklicna cena je znašala 5,9 milijona evrov.

Največ zanimanja je bilo za gradbeno parcelo velikosti nekaj manj kot 4500 kvadratnih metrov na območju gospodarsko obrtne cone Srmin. Izklicna cena je bila 230.000 evrov, največ, 253.000 evrov, pa je na koncu zanjo odštel predstavnik podjetja Gaber. Sicer pa so na občini danes uspeli prodati še sedem nepremičnin.

Znova pa ni bilo zanimanja za nekdanji objekt Policijske uprave Koper na Ulici 15. maja, saj zanj nihče ni vplačal varščine. Na prejšnji dražbi novembra lani so zanj postavili izklicno ceno dober milijon evrov. Izklicna cena dobrih 4000 kvadratnih metrov velikega zemljišča z objektom, katerega notranjost je po navedbah občine v celoti urejena in primerna za upravno stavbo, je tokrat znašala dobrih 860.000 evrov brez davka.

STA


Najbolj brano