Koprska občina je na lotu zadela 750.000 evrov

Koprčan, ki je julija na pošti na Markovcu vplačal in zadel loterijsko sedmico, je na svoj račun že prejel 4,25 milijona evrov. Kdo to je, ni znano, po nekaterih govoricah naj bi bil iz zaledja Kopra. Svoj delež je dobila tudi koprska občina; ravno včeraj je na račun prejela 750.000 evrov.

Županu Borisu Popoviču  je na občinski račun kapnilo tri četrt 
milijona evrov.       Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Županu Borisu Popoviču je na občinski račun kapnilo tri četrt milijona evrov.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > “Od pet milijonov evrov vredne sedmice smo odbili 15-odstotni davek, ki smo ga nakazali občini stalnega prebivališča dobitnika, tako da je dobitnik prejel 4,25 milijona evrov,” je potrdila Mateja Slamnik Kos iz Loterije Slovenije. Loterija sicer po zakonu o varovanju osebnih podatkov ne izda podatka o občini stalnega prebivališča dobitnika. So pa na koprski občini potrdili, da so ravno včeraj na račun prejeli 750.000 evrov. Konkretnih načrtov, kam bi šel ta denar, nimajo. “Sredstva bomo porabili v skladu z veljavnimi akti, ki urejajo proračunsko financiranje,” so kratki.

Tri četrt milijona srečnega prihodka bo koprskemu občinskemu proračunu gotovo dobro delo, saj je imel lani po zaključnem računu za 10 milijonov evrov primanjkljaja, koprska občina pa s 56 milijoni evrov dolga sodi med najbolj zadolžene v Sloveniji.

Ugibanj, ali je dobitno kombinacijo julija res vplačal domačin, je torej konec: srečnež je prebivalec koprske občine. Na Markovcu, kjer občani zvečer radi posedajo pred stanovanjskimi bloki, so nekateri že prepričani, da poznajo dobitnika. Menda živi v zaledju Kopra, na Markovcu pa obiskuje svojo mamo, se govori v lokalih okoli pošte. V poslovalnici, v kateri je julija zadel dobitek, srečneža ne poznajo. Zaposlenim, ki so mu prodale zmagovalni listek, se seveda ni prišel pokazat, a niti s kakšno anonimno plačano kavico v bližnjem lokalu jih še ni razveselil.

KATJA GLEŠČIČ


Najbolj brano