Koprčan Sašo Miljuševič je prvi slovenski MasterChef

36-letni Sašo Miljuševič iz Kopra si je z zmago v licenčnem televizijskem šovu MasterChef, ki ga je predvajal POP TV, prislužil bogato denarno nagrado, 50.000 evrov. Kako si bo s pomočjo te zmage krojil prihodnost? Ko se bo polegel medijski prah okrog njega, bo čas za premislek, pravi.

Sašo Miljuševič z zmagovalnim pokalom. Ko se bo polegel 
medijski prah okrog njegove zmage v priljubljenem televizijskem šovu, bo temeljito razmislil, kako naprej.  Foto: Pro Plus
Sašo Miljuševič z zmagovalnim pokalom. Ko se bo polegel medijski prah okrog njegove zmage v priljubljenem televizijskem šovu, bo temeljito razmislil, kako naprej.  Foto: Pro Plus

KOPER > “Zelo sem se spremenil, spoznal sem svoje meje in jih premagal, stres in pritisk sem sprejel kot motivacijo, skratka - postal sem boljši človek,” je o tem, kako ga je sodelovanje v šovu spremenilo, povedal Sašo Miljuševič po zmagi v četrtkovi finalni oddaji, v kateri se je pomeril z 19-letnim Celjanom Tilnom Stropnikom.

“Prvi dan snemanja sem bil še vedno prepričan, da so to samo lepe sanje, da se nekaj tako lepega meni ne more zgoditi. Iz dneva v dan pa mi je postajalo jasno, da to le niso samo sanje, ampak preizkušnja, v kateri neskončno uživam. Vedno znova sem s svojimi krožniki prepričal sodnike in se med prvimi prebil na balkon. Iz izziva v izziv mi je samozavest rasla, hkrati pa tudi odgovornost, da jih v naslednjem izzivu ne razočaram,” je še povedal o svoji “najlepši življenjski izkušnji”.

V finalni oddaji je tri stroge sodnike, Almo Rekić, Luko Jezerška in Karima Merdjadija, prepričal predvsem z uvodno jedjo - ravioli s kozicami in agrumi. Prav priprava testenin je tisto, kar ga v kuhinji najbolj veseli, zato v tej smeri že kuje tudi svoje poslovne načrte. Razmišlja namreč o svoji lastni paštarni.

Več o Sašotu izveste v sobotni izdaji Primorskih novic. NR


Najbolj brano