Koper zapušča še Probanka

V Kopru se poslovalnice bank redčijo. Potem ko je Gorenjska banka konec junija zaprla poslovalnico v Planetu Tuš, bo vrata 1. septembra zaprla tudi koprska poslovalnica Probanke. Tedaj bo prenehal delovati tudi bankomat, ki deluje v okviru poslovalnice.

Koprska poslovalnica Probanke bo delovala le še do 1. septembra Foto: Sonja Ribolica
Koprska poslovalnica Probanke bo delovala le še do 1. septembra Foto: Sonja Ribolica

KOPER > Probanka, ki je od septembra lani v postopku postopnega prenehanja, vse bolj racionalizira svoje poslovanje. Postopno bo opustila vsa področja poslovanja. S 1. julijem je zaprla poslovalnico v Rušah, 9. avgusta bo vrata zaprla poslovalnica v Ravnah na Koroškem, s 1. septembrom pa se bosta poslovili še tisti v Novem mestu in v Kopru, Pri Velikih vratih. Ker banka ne more več sklepati novih poslov, se je obseg poslovanja v teh poslovalnicah precej zmanjšal.

Probanka je komitente že obvestila, da septembra ne bodo več mogli opravljati bančnih poslov v koprski poslovalnici, lahko pa jih v drugih, toda za Primorce je najbližja v Ljubljani. Tudi bankomata, ki deluje v okviru koprske poslovalnice, od 1. septembra ne bo več. Pri storitvah elektronske banke sprememb ni. Te dni se je v poslovalnici oglasilo kar nekaj njihovih komitentov. Nekateri bodo transakcijski račun zaprli že kmalu, drugi bodo še počakali. V službi za marketing v Probanki poudarjajo, da banka ne bo zaprla nobenega računa komitentov; če bodo želeli, bodo ti še naprej lahko poslovali prek obstoječih računov v tej banki.

Niso pa povedali, kaj čaka šest zaposlenih v koprski poslovalnici. Pravijo, da podrobnosti glede njihove nadaljnje zaposlitve še niso dorekli. To bo že četrta bančna poslovalnica, ki se umika s Primorske. Spomladi sta Abanka in NLB zaprli svoji poslovalnici v Luciji oziroma v Novi Gorici, kasneje je sledila še poslovalnica Gorenjske banke v Kopru.

SR


Najbolj brano