Koper si želi status olimpijskega mesta

V Kopru so podpisali pogodbo o delovanju in sofinanciranju Regijske pisarne Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS).

Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec in predsednica Športne zveze Koper ter vodja Regijske pisarne OKS-ZŠZ Sonja Poljšak  sta podpisala pogodbo o delovanju in sofinanciranju Regijske pisarne Olimpijskega komiteja Slovenije.
Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec in predsednica Športne zveze Koper ter vodja Regijske pisarne OKS-ZŠZ Sonja Poljšak sta podpisala pogodbo o delovanju in sofinanciranju Regijske pisarne Olimpijskega komiteja Slovenije. 

KOPER > Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec in predsednica Športne zveze Koper ter vodja Regijske pisarne OKS-ZŠZ Sonja Poljšak sta z današnjim podpisom tudi uradno začela nov štiri letni mandat Športne zveze Koper kot nosilke regijske pisarne OKS-ZŠZ v Kopru, so sporočili iz koprske občinske uprave.

Gabrovec je ocenil, da podpis pomeni “temelj, da bo koprska pisarna delovala tako kot mora”. Podpredsednik OKS, zadolžen za šport, Janez Sodržnik pa je pojasnil, da so regijske pisarne “podaljšana roka” OKS na terenu.

Sonja Poljšak je spomnila, da je prav Koper pred enajstimi leti prvi dobil regijsko pisarno v državi. Željo po še plodnejšem sodelovanju med Koprom in OKS je izrazil tudi podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič. “Dejstvo je, da je Koper danes mesto športa, ki si želi čim več športnih dogodkov”, je dejal Bolčič. Upa, da bo današnji korak prvi na poti k skupnemu cilju občine in OKS, da Koper dobi status olimpijskega centra.

Spletno uredništvo


Najbolj brano