Koper preplavilo več kot 3000 mladih rokometašev (foto)

Staro mestno jedro Kopra je včeraj zvečer utripalo v znamenju 24. evropskega rokometnega festivala Eurofest. 150 sodelujočih ekip (približno 3000 udeležencev iz 16 držav) se je malo pred 21. uro zbralo na Titovem trgu, od koder so dobro razpoloženi in opremljeni z zastavami in transparenti zakorakali po Čevljarski in Pristaniški ulici do osrednjega prizorišča na Ukmarjevem trgu, kjer so tudi uradno odprli festival.

Deana Bombača so na Ukmarjev trg pripeljali s starodobnikom. Foto: Vir: Facebook Eurofest
Deana Bombača so na Ukmarjev trg pripeljali s starodobnikom. Foto: Vir: Facebook Eurofest

KOPER > Mladim rokometašem iz vseh vetrov so se pridružili tudi Pihalni orkester Koper, Mažoretke iz Kopra, Šavrinski godci, Škofjotke Valmarinke, Šavrini in Šavrinke, Solinarji ter folklorna skupina iz Umaga. Vsako ekipo je do glavnega prizorišča pospremil motorist iz Društva starodobnih vozil Tomos Škofije, ki je bil opremljen s posamezno zastavo države.

Udeležence so na osrednjem igrišču na Ukmarjevem trgu pozdravili olimpijska legenda Miroslav Cerar, član predsedstva Rokometne zveze Slovenija Borut Škabar, podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič in Dean Bombač - slovenski rokometni reprezentant, ki je bil letos izbran za najboljšega rokometaša v tekmovanjih pod okriljem Evropske rokometne zveze.

Spletno uredništvo


Najbolj brano