Koper gosti festival inovacij

V Kopru bo danes in v četrtek festival inovacij FestINNO. Na festivalu bo več kot 20 delavnic, okroglih miz in pogovorov s strokovnjaki iz prakse, s katerimi bodo mladim študentom primorske univerze približali svet podjetništva in inovacij.

Na delavnicah in neformalnih druženjih bodo študenti lahko 
prisluhnili predstavitvam tako mladih kot izkušenih podjetnikov o prvih korakih v svetu podjetništva in receptih za 
uspešnejše poslovanje.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Na delavnicah in neformalnih druženjih bodo študenti lahko prisluhnili predstavitvam tako mladih kot izkušenih podjetnikov o prvih korakih v svetu podjetništva in receptih za uspešnejše poslovanje.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Festival, ki z drugim imenom nadaljuje dogodek Podjetniški upi, organizirajo Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske skupaj z več članicami Univerze na Primorskem (UP), predstavlja pa čezmejno platformo za predstavitev, povezovanje in snovanje širših podjetniških aktivnosti, stičišče povezovanja akademske sfere in gospodarstva ter načrtovalcev politik podpore podjetništva.

V okviru dvodnevnega festivala se bo zvrstilo prek 20 dogodkov ter več kot 15 strokovnjakov iz prakse, podjetnikov in drugih gostov. Prav tako bo veliko delavnic ter možnosti mreženja in stika z delodajalci, napovedujejo organizatorji.

Na delavnicah in neformalnih druženjih bodo študenti lahko prisluhnili predstavitvam tako mladih kot izkušenih podjetnikov o prvih korakih v svetu podjetništva, receptih za uspešnejše poslovanje in tako dalje. Spoznavali bodo tudi delo mentorjev, prisluhnili konkretnim podjetniškim zgodbam ter iskali konkretne inovacijske izzive, denimo o tem, kako poživiti koprski Titov trg.

Za vse študente in diplomante UP bodo danes pripravili tudi karierno borzo, na kateri bo mogoče izmenjati informacije o možnostih opravljanja prakse, dela in drugih oblik sodelovanja študentov in diplomantov z okoljem. Na okrogli mizi Podjetniški UPi pa se bodo pogovarjali na temo Različni podjetniki, različne zgodbe.

Eden od vrhunec in hkrati zaključek festivala bo četrtkova svečana razglasitev zmagovalcev letošnjega natečaja Podjetna Primorska v Gledališču Koper.

STA


Najbolj brano