Konec tedna se obetajo zastoji

Če se ta konec tedna odpravljate na potovanje preko mejnih prehodov s Hrvaško, lahko pričakujete izredno povečan promet in daljše čakalne dobe na mejnih prehodih, opozarjajo na koprski policijski upravi.

Če se ta konec tedna odpravljate na potovanje preko mejnih prehodov s  Hrvaško, lahko pričakujete izredno povečan promet   in daljše čakalne dobe na mejnih prehodih Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Če se ta konec tedna odpravljate na potovanje preko mejnih prehodov s Hrvaško, lahko pričakujete izredno povečan promet in daljše čakalne dobe na mejnih prehodih Foto: Tomaz Primozic/Fpa

KOPER > Gost promet bo v petek popoldan, soboto cel dan in v nedeljo popoldan na večjih mejnih prehodih, predvsem na mejnih prehodih Dragonja, Sečovlje, Starod in Jelšane.

Kljub vsem organizacijskim in tehničnim ukrepom ter izvajanju skupne mejne kontrole s hrvaško policijo na teh mejnih prehodih, se čakalni dobi ob tako gostem prometu ne bo mogoče izogniti. Policija svetuje, da se na pot odpravite izven pričakovanih prometnih konic, predvsem pa, da za prehod državne meje uporabite manj prometne mejne prehode, kot sta Sočerga in Podgorje. Policija svetuje, da pred potovanjem preverite veljavnost dokumentov za prestop državne meje in jih pred prihodom na mejni prehod pripravite za mejno kontrolo.

NR


Najbolj brano