Lastnik Adonisa se je znašel v stečaju in brez koncesije

V igralnem salonu Adonis pri avtobusni postaji v Portorožu ne smejo več prirejati iger na srečo, je odločila vlada, ki je lastniku salona, družbi Portoroška, odvzela koncesijo. Že pred tem pa jo je sodišče poslalo v stečaj.

Lastniki igralnega salona Adonis so ostali brez koncesije. Foto: Nataša Hlaj
Lastniki igralnega salona Adonis so ostali brez koncesije. Foto: Nataša Hlaj

PORTOROŽ > Podjetje Portoroška od decembra lani ni plačevalo koncesijske dajatve oziroma tega ni počelo v predpisanih rokih, navajajo v finančni upravi (FURS). Ker je s tem Portoroška kršila zakon o igrah na srečo, ji je vlada odvzela koncesijo.

Že prejšnji teden pa je okrožno sodišče v Kopru Portoroško poslalo v stečaj. Prvi predlog za uvedbo stečaja je konec avgusta vložilo podjetje za upravljanje z nepremičninami PMKD, novembra je terjatve prijavilo še podjetje Virenti s Slovaške. Na sklep o začetku stečaja se Portoroška lahko še pritoži.

Prvič je vlada koncesijo za prirejanje iger na srečo v salonu Adonis podelila leta 2002, podaljšala pa še leta 2005 in 2010. Zatem je Portoroška dvakrat skušala pridobiti koncesijo za prirejanje iger na novi lokaciji - iz stavbe pri avtobusni postaji se je namreč želela preseliti v središče Portoroža, v nekdanjo pivnico. A s takšnimi načrti se ni strinjala piranska občina; najprej je soglasje zavrnil župan Peter Bossman, maja lani pa še občinski svet. HR


Najbolj brano