Kondorji so že dvajsetič darovali kri

Petnajsterica članov Moto kluba Kondor in njihovih prijateljev se je v sredo spet opogumila in darovala kri. Oddelek za transfuzijsko medicino Izola so tokrat obiskali že dvajsetič.

Kondorji so kri darovali  že dvajsetič. Čeprav se zavedajo, da 
motoristi povzročijo kar nekaj prometnih nesreč, si želijo, da 
jih  javnost ne bi dojemala kot divjake.    Foto: Zoran Viler
Kondorji so kri darovali že dvajsetič. Čeprav se zavedajo, da motoristi povzročijo kar nekaj prometnih nesreč, si želijo, da jih javnost ne bi dojemala kot divjake.  Foto: Zoran Viler

ISTRA > “Kri nedvomno raje pustimo na oddelku za transfuzijsko medicino kot na cesti. Trikrat na leto pa ga obiščemo zato, ker so med nami predstavnice nežnejšega spola, ki to življenjsko tekočino lahko darujejo vsake štiri mesece,” pravi prvi mož kluba Stjepan Vincek-Stipe.

Klub združuje 101 člana različnih starosti, od mladostnikov do upokojencev, polovica je žensk, 25 jih vozi lastnega jeklenega konjička. Družijo se zadnje desetletje. Pred dvema letoma so dobili status društva, ki deluje v javnem interesu, saj pripravljajo učne delavnice varne vožnje in nudenja prve pomoči, pomagajo Rdečemu križu zbirati hrano za socialno ogrožene in sodelujejo še v drugih humanitarnih akcijah.

Klub so uradno registrirali leta 2011 na sedežu Avtošole Zulič v prostorih pod tribunami izolskega stadiona. Zato so v Izoli tudi sprva iskali klubski prostor. Ker pa ga niso našli, so si gnezdo, kot mu pravijo, nedavno ustvarili v Vanganelu, v stavbi, kjer domuje tamkajšnja krajevna skupnost. “Koprska občina je izvedela za našo težavo in nam šla na roko,” pojasnjuje Vincek. Prostor so dobili za petletno obdobje za ugodno najemnino, ker so ga sami temeljito prenovili, najem bodo lahko podaljšali. “Čeprav smo doma na različnih koncih Istre, smo zdaj formalno koprski klub in tako promoviramo ime koprske občine,” so nedvoumni Kondorji. MC


Najbolj brano