Komunala opozarja: trošimo več, kot je Zemlja sposobna proizvesti

Komunala Koper se je pridružila 18 slovenskim komunalnim podjetjem, ki so danes s skupnim prikazom občane povabila k razmisleku o svojih potrošniških vzorcih in nakupovalnih navadah ter jim pokazala, kako ravnati drugače.

V Komunali Koper so k akciji Skupaj za boljšo družbo 
pristopili z današnjim prikazom na Titovem trgu. Foto: Vojko Rotar
V Komunali Koper so k akciji Skupaj za boljšo družbo pristopili z današnjim prikazom na Titovem trgu. Foto: Vojko Rotar

KOPER > Tema letošnjega evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, ki poteka od 21. do 29. novembra, je dematerializacija, torej kako ravnati, da odpadkov sploh ne bi proizvedli oziroma da bi jih proizvedli čim manj.

Svoje aktivnosti v okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov bodo jutri ob 11. uri predstavili tudi v Komunali Izola. Podrobneje bodo predstavili dobrodelno akcijo Veseli stoli, v okviru katere so podarjene odslužene stole prenovili ter jih namenili Domu upokojencev Izola. Jutri jih bodo na novinarski konferenci tudi uradno predali predstavnici doma upokojencev, delovni terapevtki Barbari Guzič.

Po podatkih inštituta Sustainable Europe Research Institute vsak od nas potroši približno 43 kilogramov naravnih virov na dan. V povprečju naj bi tako porabili tretjino virov več, kot jih je Zemlja sploh sposobna proizvesti. To pomeni, da trošimo več, kot imamo.

V Komunali Koper so k akciji Skupaj za boljšo družbo pristopili z današnjim prikazom na Titovem trgu, kjer so mimoidoče spodbujali, naj izdelke skušajo zamenjati s storitvami, si deliti stvari ali si jih izposojati, ponovno uporabljati izdelke in uporabljati čim bolj trajnostne materiale.

Spletno uredništvo


Najbolj brano