Komunala ne odpelje napačno odloženih odpadkov

Ne pretiravamo veliko, če napišemo, da se stanovalci in lastniki oziroma najemniki poslovnih prostorov v objektu na Cesti v Jagodje 2 utapljajo v smeteh. Komunala je ekološki otok spraznila šele po enajstih dneh, in s tem presegla zadnji rekord s konca lanskega leta, ko so na praznjenje zabojnikov čakali deset dni.

Preden so ga spraznili, je bil ekološki otok videti takole.
Preden so ga spraznili, je bil ekološki otok videti takole.  

JAGODJE >Upravitelj stavbe je moral tokrat Komunali celo poslati posebno naročilnico za odvoz odpadkov. Mar torej Komunala pozablja na Cesto v Jagodje 2?

“Nikakor ne,” takšno možnost odločno zavrača direktor Denis Bele. Kot opozarja, je z odvozom tamkajšnjih odpadkov povezanih več težav: “Pred ekološki otok nekdo odlaga kosovne odpadke, ki tja ne sodijo, in našim delavcem onemogoča dostop do zabojnikov. Odpadkov zunaj ekološkega otoka pa naši delavci sploh ne bi smeli pobirati, ker so na zasebnem zemljišču, ki pripada objektu, in ne na javni površini.” V Komunali takšno odlaganje dojemajo kot črno, zato ga ne nagrajujejo, da ne bi postalo stalna praksa, pojasnjuje Bele. O takšnem ravnanju pa vselej obvestijo upravljalca objekta, ki mora poslati naročilnico za odvoz kosovnih odpadkov in storitev plačati. Čeprav so vsi občani - po predhodnem dogovoru s Komunalo - dvakrat na leto upravičeni do brezplačne dostave zabojnika za kosovne odpadke.

Stanovalci kljub temu vztrajajo, da jih ni s Komunale nihče obvestil o nepravilnostih, in poudarjajo, da položnice Komunale redno plačujejo. Sprašujejo se tudi, kaj si lahko o takšnem ekološkem otoku mislijo izolski obiskovalci.

MC


Najbolj brano