Komunala Koper še naprej zaposluje prijatelje

Nova tajnica Gašparja Gašparja Mišiča na koprski Komunali je Sanja Valenčič, snaha Valterja Valenčiča, ki je Mišiču aktivno pomagal v volilni kampanji v Ankaranu in ki je tudi sam takoj po volitvah sklenil pogodbo o sodelovanju s koprsko Komunalo. Mladen Rudonja, ki so ga na Komunali zaposlili kot avtomehanika, pa tega dela menda sploh ne opravlja in ga na Komunali vidijo bolj redko.

 Na Komunali Koper je zaposlenih več prijateljev in podpornikov Mišičeve oziroma Popovičeve stranke. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Na Komunali Koper je zaposlenih več prijateljev in podpornikov Mišičeve oziroma Popovičeve stranke. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Mladen Rudonja, nekdanji svetnik Popovičeve liste Koper je naš, sicer pa nogometaš, ki je zaslovel z golom, ki je Slovenijo uvrstil na svetovno prvenstvo, je službo avtomehanika na Komunali dobil februarja letos. Zaposlili so ga brez razpisa, saj naj bi bila njegova zaposlitev premostitvene narave zaradi povečanja obsega del v službi avtoparka in mehaničnih delavnic.

Kaj točno počne Mladen Rudonja?

Na naše vprašanje, kaj točno Rudonja počne, na Komunali pojasnjujejo, da skrbi za tehnično brezhibnost in pripravljenost voznega parka službenih vozil. “Vozni park obsega 80 vozil, med njimi tudi specialna delovna vozila, za katera se poleg izpita B kategorije zahteva tudi izpit C kategorije. Rudonja izpolnjuje vse pogoje, ki se zahtevajo za upravljanje teh vozil,” so sporočili s Komunale.

Ker so se kmalu pojavile informacije, da Rudonja tega dela ne opravlja in da ga tudi sicer bolj redko vidijo na Komunali, smo poklicali tudi Rudonjo in ga vprašali, ali je to res. Delno nam je informacijo potrdil in nam obljubil, da bo kmalu povedal “vse tako, kot je res”, vendar si je potem očitno premislil. Da čaka še na določene dokumente in da o svojem delu na Komunali zato še ne more govoriti. Po nekaterih informacijah naj bi po novem Rudonja v javnosti s posebnimi akcijami, skrbel za ozaveščanje ljudi in šolarjev pri ravnanju z odpadki.

Vse več je informacij, da naj bi se vršilec dolžnosti direktorja na koprski Komunali Gašpar Gašpar Mišič do nekaterih zaposlenih neprimerno obnašal in jih občasno celo žalil. Ko smo Mišiča prosili za pojasnilo, njegovega odgovora nismo dobili, ker so iz Komunale sporočili, da so odgovor na to vprašanje prepustili svetu delavcev. Tam so pojasnili, da svet delavcev sestavljajo člani, ki so dnevno v stiku z večino delavcev v družbi in da doslej še niso prejeli nobenih tovrstnih prijav.

Nova tajnica res Sanja Valenčič

So se pa vmes potrdile naše informacije, da bo službo tajnice direktorja koprske Komunale dobila Sanja Valenčič, snaha Valterja Valenčiča, ki je prvemu možu Komunale aktivno pomagal v volilni kampanji v Ankaranu in tudi sam po volitvah sklenil pogodbo s koprsko Komunalo. Valenčičeva je novo službo nastopila 10. marca. Očitke, da je bila na razpisu, na katerega se je prijavilo deset kandidatov vnaprej izbrana, na Komunali ostro zavračajo in trdijo, da so neutemeljena. “O izpolnjevanju pogojev in ustreznosti kandidatov za delovno mesto odloča neodvisna strokovna komisija, ki opravi izbor in direktorju predlaga v potrditev ustreznega kandidata. Tako je bilo tudi v primeru izbire tajnice direktorja, ko je neodvisna komisija, ki ni preverjala sorodstvenih vezi ali politične opredeljenosti, direktorju predlagala izbiro Sanje Valenčič, ki se je izkazala z največ referencami in delovnimi izkušnjami med prijavljenimi kandidati,” pojasnjujejo v Komunali in dodajajo, da pri njih ne uporabljajo nobenih izključevalnih kriterijev politične, sorodstvene ali druge narave, saj bi s tem kršili zakone in ustavno zagotovljene pravice enakopravnosti.

TATJANA TANACKOVIČ


Najbolj brano