Kempinski v roke švicarski družbi

Istrabenz Turizem je v sredo podpisal pogodbo o prodaji stoodstotnega poslovnega deleža družbe Istrabenz hoteli Portorož in s tem hotela Kempinski družbi Agri Holding AG. Družba je sicer registrirana v švicarskem Fribourgu, iz objav na spletu pa je razbrati, da je povezana z MK Grupo srbskega poslovneža Miodraga Kostića. Po kakšni ceni so prodali hotel Kempinski, uradno še ni znano. Po naših informacijah cena naj ne bi presegla 25 milijonov evrov.

Istrabenz Turizem je v sredo podpisal pogodbo o prodaji 
stoodstotnega poslovnega deleža družbe Istrabenz hoteli 
Portorož in s tem hotela Kempinski družbi Agri Holding AG. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Istrabenz Turizem je v sredo podpisal pogodbo o prodaji stoodstotnega poslovnega deleža družbe Istrabenz hoteli Portorož in s tem hotela Kempinski družbi Agri Holding AG. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

KOPER > Miodrag Kostić se je že pred časom zanimal za nakup portoroškega hotela. Več o ozadju pred prodajo lahko preberete tu.

Pogodba o prodaji je sicer stopila v veljavo v četrtek, prodaja pa bo zaključena, ko bodo izpolnjeni vsi s pogodbo dogovorjeni odložni pogoji, so sporočili iz Istrabenzove hčerinske družbe.

Kot so zapisali, je prodaja Istrabenz hotelov Portorož del načrtovanega programa dezinvestiranja, ki je tudi dogovorjen z bankami upnicami. Dezinvesticija je namreč ključna za zmanjšanje kreditne zadolženosti skupine Istrabenz Turizem in za nadaljnji razvoj osrednjega produkta znamke LifeClass v Anti-Ageing Resort.

Družba je v prvih osmih mesecih leta realizirala 231.470 nočitev, 17,2 milijona evrov poslovnih prihodkov in EBITDA v višini 3,8 milijona evrov, so še zapisali.

Istrabenz Turizem je tako na portoroški destinaciji med aprilom in avgustom realiziral 179.000 nočitev oziroma pet odstotkov več kot v enakem obdobju lani, prav tako za pet odstotkov pa so bili višji poslovni prihodki, ki so znašali 13,3 milijona evrov. Poslovni izid Istrabenz Turizma pred amortizacijo, obrestmi in davki (EBITDA) je bil za 600.000 evrov oziroma 17 odstotkov boljši kot v enakem obdobju lani.

STA, spletno uredništvo


Najbolj brano