Kdo je izvolil Marušiča?

Na koprskih ulicah je bilo včeraj slišati vse mogoče. Da je bilo “nekaj čudnega z glasovi od predčasnih volitev”, da so “vsi študentje glasovali za Marušiča” in še marsikaj drugega. Uradnih dejanj, s katerimi bi kdorkoli spodbijal legalnost volitev, za zdaj še ni bilo. Čeprav Marušičeva protikandidata o tem še razmišljata.

Dragan Marušič Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Dragan Marušič Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Prst je že od začetka tedna usmerjen v nove zaposlitve v zadnjem trenutku. 27 ljudi naj bi dobilo volilno pravico tik pred volitvami - z le nekajodstotno zaposlitvijo in za kratek čas. “Predvsem je skupno število pogodb, ki so se letos obravnavale ob začetku akademskega leta na Upravnem odboru UP, manjše od števila pogodb v lanskem primerljivem obdobju,” so odgovorili z rektorata in zavrnili obtožbe.

Kako so glasovi volilnih upravičencev, od katerih jih je glasovalo 87 odstotkov, razporejeni po posameznih članicah univerze: Fakulteta za humanistične študije (55), Fakulteta za management (64), Famnit (89), Pedagoška fakulteta (80), Znanstveno raziskovalno središče (60), Inštitut Andreja Marušiča (69), rektorat (14), Fakulteta za vede o zdravju (38), Turistica (39), študentje (103), skupaj 611 glasov. Spomnimo: Marušič je zmagal s 327 glasovi podpore. VH


Najbolj brano