Kdo ima najlepši skriti vrt v koprskem mestnem jedru?

Med zidovi koprskega starega mestnega jedra se skrivajo številni vrtovi, ki so prebivalcem in obiskovalcem mesta skriti. Dekleta - Nina Krivec Rudolf iz bara Cameral, ilustratorka in oblikovalka Nina Mršnik ter Tina Cotič z Univerze na Primorskem - so prišla na zamisel, da bi z natečajem te skrite lepote vsaj za en dan odprle za javnost.

Med Čevljarsko in Garibaldijevo ulico se skriva takšen vrt.
Med Čevljarsko in Garibaldijevo ulico se skriva takšen vrt. 

KOPER > “Drage Koprčanke in Koprčani, vabimo vas, da se prijavite na natečaj Najlepši vrt v mestu 2016 in pošljete fotografije svojega vrta na e-naslov odprtivrtovi@gmail.com vse do torka, 18. oktobra. K fotografijam in kratkemu opisu vrta pripišite še osebne podatke (ime, priimek, naslov in kontakt),” so zapisale na facebooku.

Natečaj bodo sklenili 22. oktobra 2016 v okviru dogodka Odprti vrtovi Kopra, ko se bodo s strokovno komisijo in obiskovalci prireditve podali na ogled prijavljenih vrtov. Sprehod po koprskih vrtovih bodo zaključili na vrtu Pokrajinskega muzeja Koper, kjer bodo razglasili lastnika najlepšega vrta v mestu in ga nagradili z bonom v vrednosti 400 evrov, ki ga bo lahko unovčil v Vrtnariji Škocjan.

Spletno uredništvo


Najbolj brano