Kdo bo kupil stezo za karting?

V prihodnjih dneh bosta družbi Vinakoper in Kmetijska zadruga Agraria objavili vabilo k dajanju ponudb za nakup nepremičnin, na katerih se nahaja karting steza pri osrednji avtobusni in železniški postaji v Kopru.

Koprski podjetji Agraria in Vinakoper prodajata parcele, na 
katerih se nahaja karting steza pri osrednji avtobusni in 
železniški postaji v Kopru. Foto: Ilona Dolenc
Koprski podjetji Agraria in Vinakoper prodajata parcele, na katerih se nahaja karting steza pri osrednji avtobusni in železniški postaji v Kopru. Foto: Ilona Dolenc

KOPER > Te parcele so namreč v lasti obeh podjetij, a jih zdaj na podlagi pogodbe o začasni podelitvi stavbne pravice uporablja Športno društvo Karting Koper. Obdobje tega tripartitnega razmerja se izteče 23. junija.

Prva moža Vinakopra Nevijo Pucer in Agrarie Robert Fakin pojasnjujeta, da je odločitev za iskanje novega lastnika zemljišč padla, potem ko koprsko ŠD Karting ni izpolnilo obvez iz pogodbe.

“Če ne pride do plačila obveznosti, so izpolnjeni pogoji za deložacijo,” navaja Fakin. Kljub temu pušča odprta vrata in dodaja, da bodo poskušali najti morebiten dogovor. Sicer pa Fakin še pravi, da za nepremičnine pričakujejo najmanj 600.000 evrov.

Predsednika ŠD Karting Nenada Borovnjaka namera Vinakopra in Agrarie ni presenetila. Pravi, da se že dogovarjajo z morebitnim investitorjem, ki bi kupil ta zemljišča. Imena noče razkriti, saj dogovori še potekajo. “To ne pomeni, da je konec z zgodbo o gokartu v Kopru. To bo šele njegov pravi začetek,” je prepričan Borovnjak.

V prihodnjih tednih bo karting steza sicer prizorišče filmskih prizorov, saj bodo na tem območju snemali slovenski mladinski film o odraščanju dekleta in njeni ljubezni do kartinga.

Novembra lani je Borovnjak za naš časnik povedal, da je koprski gradbinec Grafist financiral ureditev gokart centra in vanj vložil približno 700.000 evrov. Prav zato je slišati namige, da bo to gradbeno podjetje kupilo parcele, na katerih leži karting steza. Lastnik Grafista Ante Guberac teh informacij ne komentira.

NATAŠA HLAJ


Najbolj brano