Kdo bi šel vrtnarit na Kitajsko?

Če ste stari med 23 in 30 let, če vas zanima urbano vrtnarjenje in če imate pet mesecev časa za prostovoljno delo, imate še dober teden časa, da se oglasite koprskemu društvu PiNA.

Prostovoljci bodo na Kitajskem skozi vrtnarske aktivnosti 
pomagali mladim z manj priložnostmi pri vključevanju v 
družbo. Fotografija je simbolična. Foto: Jaka Jeraša
Prostovoljci bodo na Kitajskem skozi vrtnarske aktivnosti pomagali mladim z manj priložnostmi pri vključevanju v družbo. Fotografija je simbolična. Foto: Jaka Jeraša

KOPER > Društvo PiNA v sklopu projekta Planting cities - PLACE išče kandidatko ali kandidata za petmesečno prostovoljno delo na Kitajskem. Delovna dogodivščina v okviru Evropske prostovoljne službe (EVS) se začne 1. marca in se zaključi 31. julija v kraju Jiamusi v kitajski provinci Hei Longjiang. “V tem obdobju bodo prostovoljci načrtovali in organizirali javne vrtnarske aktivnosti oziroma delavnice in skrbeli za urbani vrt, delo pa bo osredotočeno na vključevanje vsaj stotih mladih z manj priložnostmi,” pojasnjujejo v PiNI.

Projekt je sofinanciran iz programa Erasmus+, Udeležba na EVS pa je za prostovoljca brezplačna. Med bivanjem na Kitajskem bo imel urejeno nastanitev, zdravstveno zavarovanje, podporo pri razumevanju jezika, prevoze na delo in prehrano. Upravičen bo tudi do mesečne žepnine in povračila potnih stroškov.

Kogar izkušnja zanima, naj do (vključno) 31. januarja pošlje izpolnjeno prijavnico in svoj CV v angleškem jeziku na naslov terminal@pina.si. V zadevi e-sporočila napišite “EVS na Kitajskem (PLACE)”.

Več o prostovoljnem delu na Kitajskem najdete na spletni strani društva.

Spletno uredništvo


Najbolj brano