Karel Zahar iz Bertokov za las ušel napadu

Karel Zahar iz Bertokov je eden od turistov, ki so se udeležili križarjenja z ladjo Costa Fascinosa, ki je bila v času terorističnega napada zasidrana v Tunisu. Pripoveduje, da se s prijatelji na srečo niso odločili za obisk muzeja, ki je bil tarča napada. V tem času so si v mestu ogledovali znamenitosti, poroča spletna stran 24ur.com.

Karel Zahar iz Bertokov je eden od turistov, ki so se udeležili križarjenja z ladjo Costa Fascinosa, ki je bila v času terorističnega napada zasidrana v Tunisu.
Karel Zahar iz Bertokov je eden od turistov, ki so se udeležili križarjenja z ladjo Costa Fascinosa, ki je bila v času terorističnega napada zasidrana v Tunisu. 

TUNIS > Karel Zahar je za spletni portal povedal, da je na ladji po njegovih informacijah 24 Slovencev, osem s primorskega konca. V času napada so si v mestu ogledovali znamenitosti. Za obisk muzeja se niso odločili, ker jim je taksist, s katerim so se peljali, dejal, da je v muzeju ponavadi gneča, pa še vstopnino je treba plačati. “Še sreča, da se nismo odločili za obisk,” je dejal Zahar. Za napad so izvedeli šele, ko so se vrnili na ladjo. A kot pripoveduje, so sumili, da se je nekaj zgodilo, saj je bilo v mestu čutiti napetost. Videli so oborožene policiste, nekatere ceste pa so bile zaprte. “Nič nam ni bilo jasno. Spraševali smo se, če so koga ustrelili,” je povedal za spletni portal.

Včeraj v znak spoštovanja do žrtev na ladji niso vrteli glasbe, pijača pa je bila brezplačna, je dodal Zahar. Danes na recepciji vlada pravi kaos, v vrsti stoji več kot 100 ljudi, ki čakajo na informacije, pojasnjuje. Dobili so sicer list z obvestilom, da se lahko ob prihodu v Palmo de Mallorco odločijo za letalski prevoz do domovine in delno kritje stroškov. A Zahar je dejal, da bodo nadaljevali potovanje vse do nedelje, kot so prvotno predvideli.

NR


Najbolj brano