Kamperji pred zaprtim parkiriščem

Čeprav je bilo februarja slišati napovedi, da bodo lahko turisti z avtodomi na zanje urejenem območju med hitro cesto in koprsko osrednjo avtobusno postajo parkirali že med prvomajskimi prazniki, se to ni zgodilo.

 Pred dnevi je želel voznik avtodoma parkirati na območju pri 
avtobusni postaji, ki jim je namenjeno, a je moral odpeljati 
drugam, ker parkirišče še ni dostopno. Uredili naj bi ga do 
konca meseca.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Pred dnevi je želel voznik avtodoma parkirati na območju pri avtobusni postaji, ki jim je namenjeno, a je moral odpeljati drugam, ker parkirišče še ni dostopno. Uredili naj bi ga do konca meseca.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Pred dnevi smo v objektiv fotoaparata ujeli voznika avtodoma, ki je bil očitno seznanjen, da je tudi Koper dobil območje za turiste z domovi na kolesih, a se je moral vseeno odpraviti drugam, saj le-to še ni dostopno. Prav zaradi tega so se pojavili očitki, da z naložbo ni vse v redu. Za zamude naj bi bile krive nekatere odkrite pomanjkljivosti.

V koprski občinski upravi te navedbe zanikajo. “Projekt je uspešno prestal tehnični pregled. Upravni enoti smo medtem že tudi poslali vso dokumentacijo za izdajo uporabnega dovoljenja, na kar pa še čakamo. Predvidevamo, da bomo parkirišče za avtodome odprli konec meseca,” zagotavljajo v koprski občini.

Na novem parkirišču je prostora za 27 avtodomov. Z njim bo - tako kot tudi z ostalimi parkirnimi površinami v mestu - upravljala Komunala Koper. Turisti s kamperji bodo morali odšteti štiri evre na dan za vstop na ograjeno in varovano območje, za ta znesek pa bodo imeli na voljo vodovodni in elektro priključek ter drugo ponudbo.

V večnamenskem sanitarnem objektu so toaletni prostori in kabine s prhami. Zunaj so še otroško igrišče, prostor za piknike, ekološki otok ter poseben izpust za rezervoarje fekalnih vod.

V koprski občini so ta projekt prijavili na razpis ministrstva za infrastrukturo, ki je ponujal finančno pomoč za gradnjo mestnih parkirišč po sistemu Pakiraj in se pelji. Ker so v občini na seznam stroškov uvrstili tudi nekatere posege, s katerimi se v ministrstvu niso strinjali, saj da gre za neupravičene investicije, so jih morali zdaj plačati iz občinskega proračuna. Gre za približno 100.000 evrov dodatnih stroškov (za gradnjo kanalizacijskega izpusta za praznjenje fekalnih rezervoarjev, prostor za piknike, sanitarni objekt in otroško igrišče).

NH


Najbolj brano