Kalamarom so dodali Mediteran (foto)

Konec tedna je imelo območje, kjer ima mesto Koper stik z morjem, res pravi sredozemski turistični pridih. Sedma Fešta kalamarov in Mediterana je privabila obilico obiskovalcev.

Na tokratni fešti so bile na voljo tudi druge morske specialitete, a so vseeno prevladovali kalamari. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Na tokratni fešti so bile na voljo tudi druge morske specialitete, a so vseeno prevladovali kalamari. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Organizatorji so tradicionalni Fešti kalamarov letos dodali še Mediteran, a so ostali pri železnem repertoarju tovrstnih veselic oziroma druženj ob morju: zabavna glasba, s hrano in pijačo obložene mize in šanki ter sprehodi ob obali. S tem niso pridobili samo turistov in enodnevnih obiskovalcev Kopra, temveč tudi domačine, ki jim je na roko šlo tudi vreme, saj se je pod večer ravno prav ohladilo, da sprehajanje ni bilo nevzdržno.

Danes se bo tridnevna prireditev na osrednjem prizorišču, na ploščadi pri upravi za pomorstvo, končala s koncertom skupine GeDoRe, v soboto so peli Natalija Verboten in skupina Tequila, v petek pa Tanja Žagar in Žavbi band.

Dobro je bilo poskrbljeno tudi za otroke, ki so imeli na voljo napihljive gradove in igrala. V spomin na staro avtobusno postajo v Kopru, ki je nekoč delovala pri stavbi uprave za pomorstvo, je bil tam na ogled star Slavnikov avtobus in nekaj panojev s starimi fotografijami. Danes so se v Taverni predstavili tudi obetavni košarkarji KK Sixt Primorska. Organizatorji so bili z odzivom obiskovalcem zadovoljni, do danes popoldne pa še niso vedeli, koliko kilogramov oziroma ton kalamarov so gostje pojedli.

DES


Najbolj brano