Kako voditi podjetje v Sloveniji ali Italiji

Spletni portal Mikrobiz.net na enem mestu ponuja vse potrebne informacije in orodja za ustanavljanje in vodenje manjšega podjetja v Sloveniji ali Italiji. Namenjen je predvsem mikro in malim podjetjem ter potencialnim podjetnikom oziroma osebam, ki jih podjetništvom zanima. Vse informacije so brezplačno na voljo v slovenščini in italijanščini.

Spletni portal  Mikrobiz.net na enem mestu ponuja vse potrebne informacije in orodja za ustanavljanje in vodenje manjšega podjetja v Sloveniji ali Italiji. Foto: Mikrobiz.Net
Spletni portal Mikrobiz.net na enem mestu ponuja vse potrebne informacije in orodja za ustanavljanje in vodenje manjšega podjetja v Sloveniji ali Italiji. Foto: Mikrobiz.Net

KOPER > Namenjen je predvsem mikro in malim podjetjem ter potencialnim podjetnikom oziroma osebam, ki jih podjetništvom zanima. Vse informacije so brezplačno na voljo v slovenščini in italijanščini.

Portal, ki je od leta 2011 zabeležil več kot 225.000 obiskov, od tega več kot 29.000 edinstvenih obiskov, je koristen pripomoček pri poslovnem načrtovanju, povezovanju podjetnikov, iskanju podjetniških priložnosti in informiranju podjetnikov.

Vzpostavili so ga Fakulteta za management Univerze na Primorskem kot vodilni partner projekta, Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske (UIP), podjetji Plan-e in Servis ter Slovenski izobraževalni konzorcij, so pred dnevi po predstavitvi projekta sporočili z UIP. Mikrobiz.net je nastal v okviru projekta Nuvolak. Ta je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz denarja Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.

Finančni načrt

Portal gradijo trije moduli. Prvi obsega bazo znanja, ki ponuja splošne informacije o podjetništvu, pa tudi specifične vsebine, ki jih podjetnik potrebuje v času ustanavljanja in vodenja podjetja v Sloveniji ali v Italiji. Na enem mestu so zbrani nasveti o izbiri organizacijske oblike podjetja, informacije, povezane z ustanavljanjem podjetij v Sloveniji ali v Italiji, informacije o ključnih poslovnih področjih in funkcijah ter o različnih instrumentih za podporo poslovanju in do povezav do drugih spletnih mest. Ob obsežni bazi znanja lahko uporabnik dostopa tudi do podrobnega pregleda podjetniškega okolja v slovensko-italijanskem obmejnem prostoru.

Drugi modul obsega orodja za učinkovito poslovno načrtovanje. Uporabnik lahko izbira med predefinirami oblikami načrtov, ki jih sam spreminja v skladu s svojimi potrebami. Ob vsebinskem načrtu lahko uporabnik enostavno in hitro pripravi tudi finančni načrt. Orodje ga sistematično vodi po posameznih kategorijah finančnega načrta, na podlagi vnesenih podatkov pa pripravi ključne izkaze in kazalnike poslovanja.

Prostor za nove poslovne stike

Prednost orodja je tudi možnost timskega dela. V procesu priprave načrta lahko sočasno sodeluje več uporabnikov, vanj pa so vključeni tudi zunanji svetovalci in mentorji, ki s svojimi komentarji pripomorejo, da je poslovno načrtovanje kakovostno.

Tretji steber portala je spletno sejmišče. Na njem lahko uporabniki na enostaven način predstavijo in delijo svoje poslovne ideje in priložnosti, ocenjujejo in komentirajo druge ali o njih obveščajo svoje poslovne partnerje. Je tudi prostor, kjer lahko uporabniki navežejo nove poslovne stike z domačimi in tujimi podjetniki ali potencialnimi investitorji. Povzetki poslovnih idej in priložnosti se avtomatsko prevajajo v italijanski, angleški in slovenski jezik, s čimer so dostopni širši poslovni skupnosti.

STA


Najbolj brano