KPK bo preverjala velikodušna Mišičeva nakazila nogometnemu klubu

Direktor koprske Marjetice, bivše Komunale, Gašpar Gašpar Mišič je v pol leta nakazal nogometnemu klubu FC Koper za več kot 70.000 evrov sponzorskih nakazil in stroškov, je poročala Televizija Koper. Nakazila bo vzela pod drobnogled Komisija za preprečevanje korupcije.

Gašpar Gašpar Mišič pravi, da ga pri radodarnosti do FC 
Koper vodi skrb za okolje. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Gašpar Gašpar Mišič pravi, da ga pri radodarnosti do FC Koper vodi skrb za okolje. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Glavnina zneska je v denarju, komunalno podjetje pa klubu plačuje tudi opremo in druge stroške. Gašpar Gašpar Mišič je svojo radodarnost do FC Koper, v katerega upravljanje se je letos vključil župan Boris Popovič, za TV Koper utemeljil s pojasnilom, da želijo v Marjetici “spodbuditi odgovornost posameznikov do čistega, urejenega in varnega mesta”. Tozadevni potencial naj bi FC Koper imel predvsem v svojih otroških in mladinskih sekcijah.

Ker gre pri radodarnem odmerjanju denarja od Komunale do FC Koper za prepletenost vodstvenih, svetovalnih, nadzorstvenih in prijateljskih funkcij, ga bo preverila KPK, je še poročala Televizija Koper. Mišič, ki je svetovalec župana, je namreč postal član upravnega odbora kluba, ko je njegove vajeti neformalno prevzel Popovič, predsednika kluba in predsednika klubskega upravnega odbora Valterja Valenčiča pa so zaposlili na Komunali.

V FC Koper je - menda po navodilu župana - letos priteklo tudi 26.000 evrov iz Rižanskega vodovoda, klub pa izdatno financira tudi koprska občina. V petek mu je nakazala 110.000 evrov, decembra lani pa 310.000 evrov, še poroča TV Koper.

Spletno uredništvo


Najbolj brano