Jutri protest proti plenjenju Luke in gospodarstva

Jutri bo v Kopru protest proti plenjenju primorskega in slovenskega gospodarstva. Protestniki se bodo ob 17. uri zbrali pred Luko Koper, ob 18. uri pa bo osrednji del protesta na Titovem trgu.

Utrinek z zbora delavcev, ki so ga pred luško upravno stavbo 
pripravili minulo sredo. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Utrinek z zbora delavcev, ki so ga pred luško upravno stavbo pripravili minulo sredo. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Protest pripravlja civilna fronta Vstala Primorska - vstani Slovenija. “Dovolj nam je plenjenja primorskega gospodarstva in ugrabljanja države,” sporočajo organizatorji protesta.

Jutrišnji protest je v sporočilu za javnost danes podprla Oljka, stranka Slovenske Istre. “To je pravi odgovor na lomastenje vlade po Luki Koper, še zadnjem stebru primorskega gospodarstva,” je zapisala predsednica koprskega odbora stranke Vida Gračnar. V Oljki od primorskih poslancev pričakujejo, da se aktivno vključijo “v bitko za Luko Koper, ki je obenem boj za gospodarsko suvereno in bogato Istro, zaveza za razvoj in prosperiteto naše regije ter zagotovilo za varno prihodnost naših otrok”.

Civilno fronto s ciljem upreti se dokončnemu uničenju slovenskega gospodarstva sestavlja več organizacij in iniciativ Primorske ter širše regije. Sprožilec ustanovitve fronte je napovedana menjava nadzornikov v Luki Koper, ki nedvomno vodi v prodajo podjetja. To bi bil eden zadnjih žebljev v krsto primorskega gospodarstva, so prepričani v civilni fronti.

Uredništvo


Najbolj brano