Jutranja zmeda na parkirišču za tržnico od danes še večja kot sicer

Na za zdaj še brezplačnem peščenem parkirišču za koprsko tržnico je bilo danes zjutraje še nekaj več zmede kot običajno. Po naročilu koprske občine so namreč zaprli precejšen del parkirišča.

Delavci Komunale Koper so danes začeli krpati površino na 
(od tržnice) najbolj oddaljenem delu peščenega parkirišča. Foto: Ilona Dolenc
Delavci Komunale Koper so danes začeli krpati površino na (od tržnice) najbolj oddaljenem delu peščenega parkirišča. Foto: Ilona Dolenc

KOPER > “Pred osmo uro zjutraj sem običajno z lahkoto dobil parkirno mesto, danes pa je bilo 20 minut pred osmo že vse zasedeno, na parkirišču pa je vladala zmeda,” nam je povedal bralec.

Z zaporo je Komunala Koper brez vnaprejšnjega obvestila omejila dostop na najbolj oddaljeno površino peščenega parkirišča, na delu, ki se drži glavne ceste.

Ali to pomeni, da občina začenja uresničevati svojo napoved o uvedbi parkirnine tudi na doslej brezplačnem peščenem parkirišču? Odgovor na vprašanja voznikov smo poiskali pri Komunali, kjer pojasnjujejo, da začenjajo postopno sanacijo parkirišča, ki je polno lukenj. Dele parkirišča bodo obnavljali v več fazah, končali pa naj bi do konca junija.

Dotlej bo tudi jasno, ali bo peščeno parkirišče po novem res plačljivo in kolikšna bo cena. ID


Najbolj brano