Juhu, drsališče je tu!

V največje slovensko obmorsko mesto magični december prinaša kopico prireditev, koncertov in aktivnosti. Danes ob 17. uri bodo na Titovem trgu v Kopru odprli drsališče, obiskovalcem pa se bodo takrat pridružili nekateri pravljični liki, med katerimi bodo junaki risanke Frozen, Maša in Medved in drugi.

Pod okriljem Magičnega decembra v Kopru se bo ves mesec 
zvrstila kopica dogodkov, kjer bo vsakdo našel kaj zanimivega zase. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Pod okriljem Magičnega decembra v Kopru se bo ves mesec zvrstila kopica dogodkov, kjer bo vsakdo našel kaj zanimivega zase. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Pohod z lučkami ob starem obzidju Kopra bo s Titovega trga krenil jutri ob 18. uri. Vsakdo lahko s seboj prinese svoje svetilo (baklo, svečko, lanterno ali kakšno drugo lučko), kdor pa bi si želel pred pohodom izdelati svojo lanterno, se lahko udeleži tudi delavnice izdelave lantern, ki bo na trgu med 16. in 18. uro.

Ob 19. uri bo na Titovem trgu moč prisluhniti klapi Semikantá. Prav tako jutri bo zanimivo še v koprski Areni Bonifika, kjer bo ob 16. uri nastopil Moskovski cirkus na ledu. Pester program se obeta tudi med tednom. Vsak torek in četrtek med 17. in 18. uro bodo na programu brezplačne urice drsanja, za vikende pa tudi praznični sejmi.

Pohod Nad magični Koper po razgled s startom s Titovega trga bo prihodnjo nedeljo ob 18. uri. Božično-novoletni koncert Obalnega simfoničnega orkestra z gosti (Eroika, Pevski zbor OŠ Koper in mlada, devetletna violinistka Alida Shahrazad Igbaria) bo v športni dvorani OŠ Koper v torek, 20. decembra, ob 19. uri. Decembrski koncert mladih pevcev glasbenega izobraževanja Cirquez Leo Sirk in prihodom Božička bo v soboto, 24. decembra, ob 17. uri na Titovem trgu. Tradicionalna božično-novoletna koncerta Pihalnega orkestra Marezige in Pihalnega orkestra Koper bosta v ponedeljek, 26. decembra. Prvi bo ob 18. uri v Marezigah, drugi pa ob 19. uri v Areni Bonifika.

Silvestrovanje za otroke z otroško predstavo, koncertom Tinkare Kovač in prihodom dedka Mraza bo 30. decembra ob 17. uri na Titovem trgu. Kasneje bo na trgu ob Upravi za pomorstvo nastopila skupina Majka&Gedore. Silvestrovanje bo na trgu ob pomorski upravi s skupino Tequila, Tuliom Furlaničem in Marinom Legovičem. Ob polnoči bo nebo razsvetlil ognjemet. NH


Najbolj brano