Jabolko spora je terasa pred Morskim valom

Kot kaže, je izolska občina že nekaj let v sporu z Okrepčevalnico Morski val oziroma njenim ustanoviteljem Martinom Đerđajem. Spor so prepustili v reševanje koprskemu okrožnemu sodišču, kjer je bila pred dnevi prva obravnava.

V občinski upravi so prepričani, da okrepčevalnica en del 
terase  zaseda  neupravičeno. Ali gre za  del brez nadstreška, 
lahko samo ugibamo.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
V občinski upravi so prepričani, da okrepčevalnica en del terase zaseda neupravičeno. Ali gre za del brez nadstreška, lahko samo ugibamo.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Občina se nadeja, da bo dobila 16.000 evrov in da ji bo Martin Đerđaj vrnil nepremičnino.

Izvedeli smo, da gre za del terase pred okrepčevalnico, sicer pa so v občinski upravi dokaj skopi s pojasnili. Kot pravijo, je nekdanji župan Tomislav Klokočovnik Đerđaju podaljšal pogodbo o najemu manjše terase do leta 2019, in to kar nekaj let pred iztekom pogodbe. “Pogodba je bila občini kasneje dostavljena v spis. Stališče občine je, da je podaljševanje pogodb več let pred iztekom roka za obdobje, ki je v nasprotju s predpisi, nično,” utemeljujejo.

Đerđaj o tem ni želel govoriti, ko smo ga poklicali po telefonu. Za pojasnila smo nameravali vprašati tudi Klokočovnika, a je bil te dni na Poljskem.

Zanimivo pri tem je, da sta bila Đerđaj in občina v obdobju županovanja Igorja Kolenca že v sporu, in sicer zaradi gradnje desetih stanovanj v Premrlovi ulici. Pred tremi leti je občina od Đerđajevega podjetja Marvas zahtevala 132.835 evrov za plačilo komunalnega prispevka z obrestmi vred. Gradnjo je omogočil Klokočovnik novembra 2010, le dan pred seznanitvijo z izvolitvijo Kolenca. Občina je sklenila gradbeno pogodbo za 1,35 milijona evrov, po kateri bi plačala levji delež stroškov in postala lastnica šestih stanovanj. V projekt je vložila večji del zemljišča in poravnala komunalni prispevek, vendar je Marvas kasneje odkupil sprva občinske parcele. MC


Najbolj brano