Izolsko krožišče naj bi kmalu dokončali

Kot kaže, bo izolska občina z deli na krožišču pri Komunali nadaljevala takoj po novoletnih praznikih. Ostalo naj bi še za en mesec del. Gradbeno dovoljenje, ki ga je občina dobila konec novembra, bo najverjetneje postalo pravnomočno.

Bo obvoz le še do februarja? Foto: Mirjana Cerin
Bo obvoz le še do februarja? Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > “Rok za morebitne pritožbe je potekel dan pred božičem,” je v ponedeljek potrdil načelnik izolske upravne enote Branko Andrejašič.

Da bi bili prav zares gotovi, da se ni pritožil nihče od 35 podjetnikov, ki mejijo na območje krožišča in so solastniki bližnjih zemljišč, pa morajo preveriti še na ministrstvu za okolje in prostor. Šele ko bodo dobili povratno informacijo z ministrstva, ki jo pričakujejo do jutri, bodo občini lahko zagotovili, da je izdano gradbeno dovoljenje zares pravnomočno.

O morebitnem izpodbijanju gradbenega dovoljenja se je župan Igor Kolenc nedavno pogovarjal s podjetniki iz industrijske cone. Ugotovili so, da imajo mnogi neurejene zadeve v zemljiški knjigi. Čeprav se je občina gradnje krožišča lotila sama, ga bo dokončala skupaj z Mercatorjem in Petrolom. Gradbeni inšpektor pa je gradnjo ustavil pred petimi meseci.

MC


Najbolj brano