Izolski upokojenci bodo skrbeli za varno pot v šolo

Izolski upokojenci bodo v tem letu pogosteje skrbeli za varnost otrok na poti v šolo. Na bolj obremenjenih križiščih v občini bodo po novem prisotni prav po vsakih počitnicah. Prvo akcijo bodo izpeljali že v prihodnjem tednu, sporočajo iz izolske občinske uprave.

Upokojenci, ki bodo skrbeli za varnost otrok na poti v šolo, 
jim bodo razdelili tudi sto kresničk.
Upokojenci, ki bodo skrbeli za varnost otrok na poti v šolo, jim bodo razdelili tudi sto kresničk. 

IZOLA > Gre za pobudo izolskega Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, kjer so si za eno od nalog zadali še pogostejšo skrb za varno pot otrok v šolo. Otroke bodo upokojenci pospremili v šolo že v prihodnjem tednu, ko se vrnejo v šolske klopi z zimskih počitnic. Podobno akcijo bodo izpeljali po izteku prvomajskih počitnic, nekoliko daljša akcija pa je predvidena ob začetku novega šolskega leta.

Prihodnji teden bodo upokojenci iz Društva upokojencev Izola in Društva upokojencev Jagodje-Dobrava, ki se jim bodo pridružili tudi policisti in občinski redarji, od 7.30 do 8.30 in tudi v času po zaključenem pouku na bolj obremenjenih križiščih v občini skrbeli za varnost izolskih šolarjev. Prisotni bodo na prehodih za pešce v Cankarjevem drevoredu, Drevoredu 1. maja, Prešernovi cesti, Ulici oktobrske revolucije, Južni cesti in v Kortah.

V okviru akcije Agencije RS za varnost prometa Pešec je svet prejel tudi sto odsevnih trakov in sto kresničk, ki jih bodo otrokom razdelili upokojenci.

Spletno uredništvo


Najbolj brano