Izolski RK vodi Alenka Ceglar

Nova predsednica območnega združenja Rdečega križa Izola je Alenka Ceglar. Napoveduje, da bi bo med drugim prizadevala za to, da bi tudi v Izoli uredili hišo za brezdomce. Očitke o visokih plačah in nagradah v izolskem RK, ki so pospremili konec mandata njenega predhodnika Vlada Ostrouške, pa bo preverila revizija, ki jo je napovedala krovna organizacija RK.

Alenka Ceglar  Foto: STA
Alenka Ceglar  Foto: STA

IZOLA > Dosedanji predsednik Vlado Ostrouška po osmih letih vodenja izolskega Rdečega križa zaradi določil statuta ni mogel več kandidirati. Alenka Ceglar pa je bila edina kandidatka za novo predsednico. Napovedala je, da se bo trudila predvsem za to, da bi med prostovoljce Rdečega križa privabila čim več mladih, tudi tako, da bo izolski RK bolj aktiven na družbenih omrežjih, in čim več krvodajalcev.

Vodenje Rdečega križa prevzema, ko socialne razmere v Izoli niso prav nič rožnate; skoraj 300 družin prejema prehrambne pakete, v kraju je devet brezdomcev. “V Kopru in Piranu imajo urejeno namestitev zanje. Prizadevala si bom, da bi hišo zanje dobili tudi v Izoli,” pravi Ceglarjeva.

Konec mandata njenega predhodnika so pospremili očitki o tem, da naj bi si lani izplačal 7000 evrov nagrade, sekretar pa naj bi imel visoko plačo. Sama pa napoveduje, da bo delo predsednice RK Izola opravljala prostovoljno. “To je humanitarno delo. Na Rdečem križu ne bom dobivala ne plače ne nagrade. Vsaj sama ne bom predlagala, naj se mi jo izplača. Mogoče le kake potne stroške.” Ostrouška je očitke o nepravilnostih zavrnil, nadzorni odbor pa ga je pozval, naj podrobneje predstavi poslovanje. To bo preverila tudi revizija, ki jo je zahteval Rdeči križ Slovenije.

Ceglarjeva je od nekdaj prostovoljka, pravi. Je pa doslej več sodelovala s piranskim RK, predvsem preko projektov gimnazije Piran, kjer je zaposlena kot profesorica. Sodeluje z Društvom prijateljev mladine in v akciji Botrstvo. HR


Najbolj brano