Izolska občina prodaja osem stanovanj

Izolska občina išče kupce svojih stanovanj. Na javni dražbi bo kupcem na voljo osem večinoma prenovljenih stanovanj v Livadah, Jagodju in starem mestnem jedru. Če bo uspešna, bo občina iztržila 561.577 evrov.

Občina prodaja tudi svoji dve stanovanji na naslovu Južna cesta 20 - v bloku na skrajni desni strani 
fotografije. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Občina prodaja tudi svoji dve stanovanji na naslovu Južna cesta 20 - v bloku na skrajni desni strani fotografije. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

IZOLA > Izolska občina že vrsto let ni prodajala svojih stanovanj. Tokrat se je odločila, da jih bo kupcem ponudila osem. Med njimi sta dve stanovanji v bloku na Južni cesti 20 (eno za 124.000 evrov, drugo za 77.000 evrov). Dve sta v Ljubljanski ulici (po ceni 65.000 oziroma 35.577 evrov). Po eno stanovanje občina prodaja tudi na Velikem trgu 8 in Pod Šaletom (po 73.000 evrov), v Prečni ulici (34.000 evrov) in v Ulici Bogomira Magajne (80.000 evrov).

Z izkupičkom - če bo prodala vsa stanovanja, bo iztržila 561.577 evrov - bo obnovila še nekaj svojih stanovanj. Občina Izola je namreč lastnica 321 stanovanj.

Javna dražba bo 11. septembra v občinski sejni sobi, rok za plačilo varščine poteče v torek, 8. septembra, varščina pa znaša deset odstotkov izklicne cene želene nepremičnine. Na javni dražbi bo uspel dražitelj, ki bo ponudil najvišjo ceno, drugim bo varščina vrnjena. Kupci bodo morali poravnati celotno kupnino najpozneje petnajsti dni po tem, ko jim bo občina izdala račun.

AP


Najbolj brano