Izolska občina pošilja odločbe za oddajo neprofitnih stanovanj

Občina Izola bo v tem tednu začela izdajati odločbe prosilcem ki so se spomladi prijavili na javni razpis za dodelitev 24 neprofitnih stanovanj v najem. Novi najemniki bi se v neprofitna stanovanja lahko vselili še pred koncem leta.

Izbrani najemniki bi se lahko v neprofitna stanovanja vselili še 
pred koncem leta. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Izbrani najemniki bi se lahko v neprofitna stanovanja vselili še pred koncem leta. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

IZOLA > Na razpis za oddajo 24 neprofitnih stanovanj, ki ga je izolska občina objavila v maju, je prispelo 285 vlog. 29 so jih zavrnili, ker prijavitelji niso izpolnjevali formalnih pogojev za prijavo oziroma vlog niso pravočasno dopolnili.

Na listo A, preko katere bo oddala polovico stanovanj, bo občina uvrstila prosilce, ki glede na socialne razmere niso zavezanci za plačilo lastne udeležbe in varščine, na listo B (za oddajo preostalih 12 stanovanj) pa prosilce, ki so glede na dohodek zavezani plačati lastno udeležbo v višini 10 odstotkov vrednosti stanovanja in varščino. Prednostni listi veljata eno leto od objave. V kolikor bo občina v tem času pridobila še kakšno stanovanje, bo to dodeljeno naslednjemu upravičencu s prednostne liste.

Po ogledu stanovanjskih razmer pri prosilcih, ki so uveljavljali točke za bivanje v neprimernem stanovanju in temeljiti proučitvi vseh prispelih vlog je občinska uprava pripravila preostale za uvrstitev na listi A in B. Prve bodo poslali prejemnikom v prihodnjih dneh, vse naj bi izdali do konca oktobra.

Prijavitelje opozarjajo, naj ne čakajo zadnjega dne za prevzem priporočene poštne pošiljke z odločbo. Prednostno listo upravičencev bodo namreč lahko sestavili in objavili šele po dokončnosti vseh odločb. To naj bi bilo predvidoma konec novembra. Novi najemniki bi se v neprofitna stanovanja lahko vselili še pred koncem leta.

Spletno uredništvo


Najbolj brano