Izolska občina bo oddala še 15 neprofitnih stanovanj

Do konca leta bo Občina Izola oddala še 15 neprofitnih stanovanj. Prve sklepe bodo bodočim najemnikom poslali že v tem tednu.

Nove najemnike je v začetku leta dobila hiša v Smrekarjevi 
ulici Foto: Arhiv Občina Izola
Nove najemnike je v začetku leta dobila hiša v Smrekarjevi ulici Foto: Arhiv Občina Izola

IZOLA > Občina Izola je maja 2015 objavila javni razpis za dodelitev najmanj 24 neprofitnih stanovanj v najem, na katerega je prispelo 285 vlog. Konec leta sta bili objavljeni prednostni listi, ki veljata eno leto od objave. Oblikovani sta bili namreč dve ločeni prednostni listi, in sicer lista A za oddajo v najem prosilcem, ki glede na socialne razmere niso zavezanci za plačilo lastne udeležbe in varščine, ter lista B za oddajo v najem prosilcem, ki so glede na dohodek zavezani plačati lastno udeležbo v višini deset odstotkov vrednosti stanovanja in varščino. Nov dom je tako dobilo najmanj 53 občanov Izole.

Stanovanja v velikosti med 33 in 89 m2 se nahajajo na različnih lokacijah v občini Izola: šest jih je v mestnem jedru, osem v Livadah in eno v Kortah. Najemnina za stanovanja se giblje med 75 in 220 evri mesečno.

Ker se je do danes dodatno izpraznilo še 15 stanovanj, bodo ta predvidoma oddana do konca letošnjega leta oziroma v času veljavnosti prednostne liste.

Spletno uredništvo


Najbolj brano