Izola pod volti

Italijanski rek Pochi soldi poca musica (Malo muzike za malo denarja) ne drži vselej. Dokaz za to je sobotna prireditev Izola pod volti. Stala je manj kot pet tisočakov, dobre glasbe pa res ni manjkalo.

Rok Kleva  z violino & Manuel Šavron z diatonično harmoniko  Foto: Mirjana Cerin
Rok Kleva z violino & Manuel Šavron z diatonično harmoniko  Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Prireditev je pripravilo izolsko Turistično združenje, skupaj z dvema vinarjema Brunom Zarom in Kristjanom Božičem. Izbrali so najcenejše prizorišče, stare mestne ulice z volti, ki pa so se v soju luči spremenile v oder s prav posebnim, čarobnim vzdušjem.

Nekatera dvorišča, denimo tisto v Alietovi ulici, so se izkazala tudi z odlično akustiko. Najprej sta jo izkoristila Izolan Rok Kleva & Manuel Šavron s koprskega podeželja, zatem pa še kitarski dvojec Izolan Enzo Hrovatin & član orkestra Big Band RTV Slovenija Primož Grašič.

Nekaj metrov stran je obiskovalce v Ljubljanski ulici zabaval Livio Morosin, nekakšen puljski Drago Mislej-Mef, širšemu krogu znan kot pisec besedil za Alena Vitasovića. Na prireditvi pa je bilo slišati še Duo Braziliade, Kvartet 7 +, Moški pevski zbor Izola ter Marcela Marinška & Miriam Monica.

Organizatorji si bodo prizadevali za reprizo prireditve. Prihodnji konec tedna pa bo Izola v znamenju Ribiškega praznika, s katerim se že nekaj mesecev ukvarjajo v Centru za kulturo, šport in prireditve. Nastopili bodo Primorski fantje, Nočni skok, Rudi Bučar, Ne me jugat, Žiga Rustja Band, Mef in NOB, Bakan Band in Ženska kompanija Fritule. Prireditev bo v petek in soboto, na Lonki in Velikem trgu. Če bo kakšen dan ponagajalo vreme, jo bodo izpeljali v nedeljo. MC


Najbolj brano