Izola dobila največjo trgovino v mestu

Trgovska družba Mercator je v zadnjih letih zaprla številne manjše prodajalne, market številka 78 na Trgu Republike sredi Izole pa je zdaj razširila. V največji trgovini v mestu so delo dobile tri nove zaposlene, skupaj jih je devet. Mercator pa si ogleduje tudi območje nekdanjih Stavbenikovih hal v industrijski coni.

Sredi Izole je  Mercator razširil prodajalno in ob odprtju vrtcu Mavrica podaril 1000 evrov. Foto: Mirjana Cerin
Sredi Izole je Mercator razširil prodajalno in ob odprtju vrtcu Mavrica podaril 1000 evrov. Foto: Mirjana Cerin

IZOLA > Nova prodajalna zaseda 80 kvadratnih metrov prodajne površine nekdanje trgovine, imenovane Koloniale, pridobila pa je še prostore, v katerih je pred leti deloval casino. Skupaj razpolaga z 220 kvadratnimi metri površin, ki so v lasti izolske občine, in omogoča precejšnjo dodatno ponudbo, med katero so tudi pripravljene jedi.

Prodajalno so uredili po konceptu “sosedske prodajalne”, s katerim se prilagajajo predvsem dnevnim kupcem. Direktorica sektorja maloprodaje in ostalih poslovalnic Manica Zupanič pravi, da so na tak način v poldrugem letu v Sloveniji preuredili že 17 prodajaln. Skupaj imajo 481 živilskih poslovalnic in v maloprodaji zaposlujejo 6880 delavcev, skoraj polovico vseh v družbi.

Mercator pa si v Izoli želi urediti še večji trgovski center. “Vzpostavili bi ga na območju ob izolskem krožišču - navezavi na hitro cesto med Koprom in Izolo,” pravi Samo Gorjup, pomočnik člana uprave za maloprodajo. 12.800 kvadratnih metrov veliko zemljišče nekdanjih Stavbenikovih hal bo kmalu naprodaj. Stečajni upravitelj Primorja Rudolf Hramec za 18. marec napoveduje dražbo v Ajdovščini. Zemljišče bodo razdelili na večji in manjši del, izklicna cena za prvega bo znašala 2,1 milijona evrov in za drugega 221.088. Če s takšnim načinom prodaje ne bo uspel, bo kupcem ponudil dve manjši parceli za 60.980 oziroma 160.108 evrov. Če bo Mercator kupil zemljišče, napoveduje odprtje trgovskega centra v šestih do osmih mesecih.

Le nekaj metrov stran od omenjene lokacije pa trgovska družba še kar prodaja zemljišče, na katerem je diskoteka Gavioli. “Ne uspemo najti kupca,” je jasen Gorjup, vendar cene ne razkriva.

MIRJANA CERIN


Najbolj brano