Italijanska letalonosilka po pomoti zaplula v slovenske vode

Italijanska letalonosilka Cavour, ki je bila na remontu v Trstu, je danes pri manevriranju zaplula v slovenske vode, je potrdil direktor uprave za pomorstvo Jadran Klinec. Ocenil je, da je letalonosilka verjetno preizkušala motorje. O dogodku so obvestili vse pristojne službe.

Italijanska letalonosilka Cavour, ki je bila na remontu v Trstu, je danes pri manevriranju zaplula v slovenske vode, je potrdil direktor uprave za pomorstvo Jadran Klinec. Foto: Danijel Cek
Italijanska letalonosilka Cavour, ki je bila na remontu v Trstu, je danes pri manevriranju zaplula v slovenske vode, je potrdil direktor uprave za pomorstvo Jadran Klinec. Foto: Danijel Cek

DEBELI RTIČ > O tem, da je omenjena letalonosilka dopoldne med manevriranjem zaplula v slovenske vode približno dve navtični milji od Debelega rtiča, je najprej poročala Radiotelevizija Slovenija.

Klinec v incidentu ne vidi nič kritičnega, čeprav priznava, da je bilo vse skupaj videti nekoliko nerodno, in sicer tako zaradi velikosti ladje kot zaradi bližine obale.

Če bi letalonosilka dejansko hotela zapluti v naše vode, bi se morala najaviti in slediti celotnemu postopku, ki sodi k temu. Na upravi za pomorstvo so na zvezi tako z italijansko obalno stražo kot Slovensko vojsko in spremljajo dogajanje, je še pojasnil Klinec.

STA


Najbolj brano