Italijanom 100-odstotni delež v Istrabenz plinih

Uprava koprskega Istrabenza je podpisala pogodbo o prodaji 51-odstotnega deleža v družbi Istrabenz plini z družbo SIAD iz italijanskega Bergama. S tem so Italijani prevzeli stoodstotno lastništvo nad podjetjem.

Uprava koprskega Istrabenza je podpisala pogodbo o prodaji 51-odstotnega deleža v družbi Istrabenz plini z družbo 
SIAD iz italijanskega Bergama. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Uprava koprskega Istrabenza je podpisala pogodbo o prodaji 51-odstotnega deleža v družbi Istrabenz plini z družbo SIAD iz italijanskega Bergama. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > SIAD (Societa' Italiana Acetilene e derivati) je že zdaj namreč obvladoval 49-odstotni delež v Istrabenz plinih.

Pogodba bo sicer zaključena, ko bodo izpolnjeni vsi dogovorjeni odložni pogoji, so danes prek Ljubljanske borze sporočili iz Istrabenza.

Podjetje Istrabenz plini zagotavlja dobavo plina za industrijske procese in gospodinjstva. S plinom in sodobnimi plinskimi tehnologijami oskrbuje največje gospodarske družbe, bolnišnice in domove. Družba šteje 127 zaposlenih, izhaja iz spletne strani podjetja.

Istrabenz plini so tudi stebrišče skupin podjetij, ki jo sestavljajo še Plinarna Maribor ter v tujini Istrabenz plini Bakar in Disuplin Porto Re iz Kraljevice (obe na Hrvaškem), Istrabenz plini Beograd in Istrabenz plini Sarajevo.

STA


Najbolj brano