Župani Kopra, Izole in Pirana se proslave ne bodo udeležili

Župani Kopra, Izole in Pirana se zaradi številnih neizpolnjenih obljub ne bodo udeležili državne proslave ob dnevu suverenosti in 25. obletnici odhoda zadnjega vojaka JLA iz Slovenije, ki bo nocoj v Areni Bonifika v Kopru, so potrdili na izolski občini.

Izolski župan Igor Kolenc ne bo prišel na državno proslavo ob 
dnevu suverenosti in 25. obletnici odhoda zadnjega vojaka 
JLA iz Slovenije  zaradi številnih neizpolnjenih obljub. Enako 
sta se odločila koprski in piranski župan Boris Popovič in 
Peter Bossman.  Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Izolski župan Igor Kolenc ne bo prišel na državno proslavo ob dnevu suverenosti in 25. obletnici odhoda zadnjega vojaka JLA iz Slovenije zaradi številnih neizpolnjenih obljub. Enako sta se odločila koprski in piranski župan Boris Popovič in Peter Bossman.  Foto: Tomaž Primožic/Fpa

ISTRA > Pojasnili so, da proslave ne bodo bojkotirali, ker gre za pomemben zgodovinski mejnik. Namesto župana Igorja Kolenca bo občino Izola zastopal podžupan Valdi Morato.

Kot piše današnji Dnevnik, ki kot razlog za nezadovoljstvo županov navaja odnos države do drugega tira in predora Markovec, bodo podobno ravnali v občinah Koper in Piran. Namesto koprskega župana Borisa Popoviča bo na proslavi podžupan Peter Bolčič, piranski župan Peter Bossman pa na proslavo pošilja prvo občinsko nadzornico Marjetko Česnik.

Medtem ko na piranski občini neposredno o protestu po navedbah časnika niso hoteli govoriti, pa so v Kopru navedli, da župana na proslavi ne bo zaradi “nestrinjanja, neučinkovitosti, še posebej pa neposluha in zaradi tega, ker jih vlada ne sliši”.

Na današnji proslavi bo zbrane nagovoril predsednik vlade Miro Cerar, udeležila se je bosta tudi predsednik republike Borut Pahor in obrambna ministrica Andreja Katič.

STA


Najbolj brano